A Red Bull csak nyár közepén döntene a motorokról - F1VILÁG.HU

A Red Bull csak nyár közepén döntene a motorokról

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Tovább halogatná a motorokkal kapcsolatos döntést a Red Bull Forma-1-es csapata. Az osztrák istálló jelenlegi partnere, a Renault már eddig is türelmetlen volt, ám továbbra is azt mondják, szeretnének az energiaital-gyárosokkal maradni.

A Red Bull és a Renault szerződése a 2018-as szezon végén jár le, a Milton Keynes-i istálló pedig a Spanyol Nagydíj idején megtartotta első hivatalos egyeztetését a Hondával is.

Az osztrák csapat még halogatná a döntést, szeretné ugyanis tudni, mi lenne a legjobb opció számára 2019-re, illetve az azt követő évekre.

A jövő hétvégi Kanadai Nagydíjon a tervek szerint a Renault és a Honda is beveti továbbfejlesztett motorját, a Red Bull pedig szeretné összehasonlítani ezek teljesítményét.

„Nem értem ezt a kerülő viselkedést… Kanadáig várnának, de a montreali verseny utáni hétfőn úgysem lesz kinyilatkoztatás a részükről” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke ezzel kapcsolatban.

Rossz hír a Renault számára, hogy a Red Bull még ennél tovább is várna.

„Egy hónapot, vagy egy kicsit többet. Június vége, július eleje. Mindig erről az időintervallumról beszéltünk” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Szeretnénk összehasonlítani a két motort Kanadában. Montrealban kapunk egy kisebb frissítést, de a legtöbbet kell kihoznunk belőle. Nagyon fontos ez számunkra.”

Horner azt mondja, leginkább az okoz problémát számukra, hogy a Renault az időmérőkön nem tudja felvenni a versenyt a Mercedes és a Ferrari motorjaival.

Hirdetés

„Ha nem tévedek, az elmúlt hat alkalomból ötször miénk volt a leggyorsabb kör. Ha több motorerőnk lenne az időmérőn, senki sem állítana meg minket abban, hogy megnehezítsük a Mercedes és a Ferrari dolgát.”

A Renault-nál azt mondják, mihamarabb döntést szeretnének, de szívesen folytatnák a Red Bull-lal.

„Szeretnénk folytatni a Red Bull-lal, ha adnak nekünk egy 3 éves garanciát. Így elkezdhetnénk biztonsággal tervezni, beruházni, és további erőforrásokat érvényesíteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!