A Red Bull csapást mérne a Williamsre - F1VILÁG.HU

A Red Bull csapást mérne a Williamsre

HIRDETÉS

A Red Bull Racing még nem adta fel, és továbbra is azon van, hogy befogja legközelebbi riválisát, a Williams istállót a konstruktőrök versenyében, bár egy futammal a szezon vége előtt négy pont a különbség a két csapat között.

A Red Bull Racing még nem adta fel, és továbbra is azon van, hogy befogja legközelebbi riválisát, a Williams istállót a konstruktőrök versenyében, bár egy futammal a szezon vége előtt négy pont a különbség a két csapat között.

Az energiaital-gyárosoknak minden esélyük megvolt arra, hogy az elmúlt két futamon behozzák lemaradásukat riválisukkal szemben, azonban Mark Webber a második helyről kiesett Japánban, míg csapattársa, David Coulthard mindössze csak egy pontot szerzett a múlt hétvégén megrendezett Kínai Nagydíjon.

Fabric Lom, a Red Bull Racing által használt Renault V8-as motorokért felelős mérnöke szerint, ha az erőviszonyokat vesszük alapul, akkor a bikáknak a Williams előtt kellene lenniük a bajnokságban.

A szakember azt is bevallottam, vegyes érzései vannak az elmúlt futamokat követően, ahol a csapat kiválóan teljesített, mégsem tudott jó eredményt elérni a vasárnapi megmérettetésen.

“Vegyesek az érzéseim” – kezdte. “Az autó teljesítménye rengeteget fejlődött az elmúlt hetekben, ami a legutóbbi teszteken is látszott Jerezben. Ahányszor száraz volt az aszfalt, a versenyen is megmutattuk, hogy sikerült előrelépést elérnünk az elmúlt időben.”

“Sajnálatos módon viszont csak maréknyi pontot gyűjtöttünk, pedig minden esélyünk megvolt arra, hogy sokkal jobb helyeken végezzünk. Továbbra is a Williams mögött vagyunk a bajnokságban, pedig előttük kellene, hogy legyünk” – folytatta Lom, aki biztos benne, hogy a Red Bull nem adja fel.

“Nem szabad feladnunk a küzdelmet. Négy ponttal kell többet szereznünk Brazíliában, és ez nem lehetetlen.”

Bár az idei évben folyamatosan javult a csapat teljesítménye, és a szezon végéhez közeledve egyre jobb eredményeket ért el, a francia szakember elárulta, a Red Bull óvatosan várja 2008-as idényt.

“Továbbra is óvatosak vagyunk a jövő évet illetően” – mondta. “Először is, számos újdonság kerül bevezetésre a jövő évben, nem lesz többé kipörgésgátló, egységesítve lesz az elektronika, szóval nem lesz könnyű az átállás, csak úgy nem tudjuk átmenteni a teljesítményünket egyik szezonról a másikra.”

Hirdetés

“Továbbá míg a Renault-hoz, vagy a BMW-hez hasonló csapatok már minden erejükkel a 2008-as idényre koncentrálnak, mi még a 2007-es autónkat fejlesztjük. Ez pedig komoly különbségeket eredményezhet. Mindezek ellenére van egy tervünk, és ha sikerül az alapján haladnunk, akkor nem lehet gond” – tette hozzá Lom.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!