A Red Bull egyelőre nem tárgyal Webberrel - F1VILÁG.HU

A Red Bull egyelőre nem tárgyal Webberrel

HIRDETÉS

A Red Bull vezetése jelezte, hogy egyelőre nem kezdte meg a tárgyalásokat Mark Webber év végén lejáró szerződése esetleges meghosszabbításáról, jóllehet a monacói futamgyőztes egyesek szerint a Ferrari nagy kiszemeltje.


A Red Bull vezetése jelezte, hogy egyelőre nem kezdte meg a tárgyalásokat Mark Webber év végén lejáró szerződése esetleges meghosszabbításáról, jóllehet a monacói futamgyőztes egyesek szerint a Ferrari nagy kiszemeltje.

Webber az idei szezon hatodik futamgyőztesévé avanzsált Monacóban, miután maga mögött tudta tartani Nico Rosberget, aki folyamatosan nyomás alatt tartotta.

Bár kiváló formában van, és egyesek szerint a Ferrari komolyan érdeklődik iránta, mint Felipe Massa lehetséges helyettese a 2013-as idényre, a Red Bull egyelőre nem sürgeti az ausztrál szerződéshosszabbítását.

Webber már évek óta egy adott évre szóló szerződést kap az energiaital-gyárosoktól, és eddig szinte kivétel nélkül csak a bajnokság vége felé tisztázódott a jövője.

„Marknak kiváló napja volt Monacóban” – mondta Christian Horner csapatfőnök. „Nagyon jól vezetett, és kiváló formában van, egy-egy ilyen alkalom után pedig senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy ott van az élbolyban.”

„Egy nagyon nyitott és őszinte kapcsolatunk van Markkal, és ezen a monacói győzelem sem változtatott. Ugyanaz a helyzet, mint az elmúlt években. Most a jelenre összpontosítunk, a jövőről pedig csak később beszélünk.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Red Bullnak harcba kell-e szállnia a Ferrarival ausztrál pilótája megtartásáért, Horner így felelt: „Miért akarna távozni? Úgy gondolom, teljesen jól érzi magát a csapatban.”

„A csapat kiválóan ismeri Markot és ő is nagyon jól ismeri a csapatot. Még csak a hatodik versenyen vagyunk túl, sok múlik azon, hogy mit szeretne. Nagyon jó munkát végez, meg vagyunk elégedve a teljesítményéve, teljes mértékben megérdemelte ezt az eredményt.”

Amennyiben Webber a Ferrarihoz szegődik, megüresedik egy hely a Red Bullnál, ami pedig táptalajt nyújthat azon spekulációknak, miszerint Lewis Hamilton lesz Sebastian Vettel csapattársa, ugyanis a brit pilóta egyelőre még nem egyezett meg a McLarennel.

Hirdetés

A monacói bokszutcában olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint Vettel előszerződést kötött a Ferrarival, hogy 2014-től az olaszok csapatát erősíti majd, ám a Red Bullhoz közel álló források szerint ennek semmi valóságalapja nincsen, és a kétszeres világbajnok 2015 elejéig biztosan az energiaital-gyárosokkal marad.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!