A Red Bull egyenlő feltételeket biztosít pilótáinak - F1VILÁG.HU

A Red Bull egyenlő feltételeket biztosít pilótáinak

HIRDETÉS

Christian Horner szerint még túl korai lenne teljes vállszélességgel Mark Webber mögé állni a vb-címért vívott küzdelemben, így Sebastian Vettelnek is minden segítséget megadnak a hátralévő versenyeken.



A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, hogy még túl korai lenne teljes vállszélességgel Mark Webber mögé állni a bajnoki címért vívott küzdelemben, így Sebastian Vettelnek is minden segítséget megadnak a hátralévő versenyeken.

Azt követően, hogy mindketten nulláztak a hétvégi Koreai Nagydíjon, Fernando Alonso az élre állt az egyéni bajnokságban, így Webber és Vettel lemaradása 11, illetve 25 pont, két futammal a szezon vége előtt.

Mindez sokakat arra engedett következtetni, hogy a Red Bull vélhetően megkéri Vettelt, hogy álljon be csapattársa mögé a Brazil-, és az Abu Dhabi Nagydíjon, hogy Webber a lehető leggyorsabban felzárkózhasson Alonsóra a hajrában.

Az energiaital-gyárosok csapatfőnöke a hétvégi futam után ugyan elmondta, hogy el fognak gondolkodni a csapaton belüli taktikán, most mégis kijelentette, hogy az idei bajnokságban történtek fényében, még túl korai lenne felállítani a csapaton belüli sorrendet, hiszen már bebizonyosodott, hogy a dolgok egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak.

„Két fantasztikus versenyzőnk van, és továbbra is egyenlően támogatjuk majd őket, ahogy az a Red Bullnál megszokott” – mondta Horner.

„Ahogy azt Koreában is láthattuk, lehetetlen megjósolni, hogy mi fog történni, mikor öt pilóta ennyire közel van egymáshoz a bajnokságban. Például tíz körrel a futam vége előtt minden úgy tűnt, hogy Sebastian átveszi a vezetést a bajnokságban, azonban a szerencse nem volt mellettünk, így Alonso állt az élre.”

„Ez is azt mutatja, hogy a helyzet egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Ahogy egyre közelebb kerülünk a bajnokság végéhez, a matematika és a puszta számok magukért beszélnek.”

„Biztos vagyok abban, hogy versenyzőink minden tőlük telhetőt megtesznek majd annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a csapatnak.”

Hirdetés

Bár az elmúlt futamon nullázott, a Red Bull Racing elégedett lehet a koreai versenyen mutatott teljesítményével, mondja Horner, aki szerint mindenük megvan ahhoz, hogy visszavágjanak, és ezt meg is fogják tenni a jövő hétvégi Brazil Nagydíjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!