A Red Bull elárulta, milyen trükkel nyert Verstappen

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Pazar gumikezelésének köszönheti ausztriai győzelmét a Red Bull versenyzője, Max Verstappen – ezt mondta Christian Horner csapatfőnök, aki elárulta azt is, hogyan trükközött az ifjú tehetség a vasárnapi futamon.

A holland versenyző a 4. helyről rajtolva tudott nyerni az Osztrák Nagydíjon, miután csapata, a Red Bull remek taktikával segítette őt hozzá ahhoz, hogy átvegye a vezetést a vasárnapi versenyen.

A 71 körös futamot Verstappen eztán végig kontroll alatt tartotta, miközben a gumik hólyagosodása az egész mezőny dolgát megnehezítette.

„Hihetetlenül vezetett” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Nagyon odatette az első kört. Le a kalappal előtte, mert a gumik döntőek itt, láttuk a hólyagosodást, illetve minden egyebet. Ő viszont lent tartotta a hőmérsékletüket, és végig jól menedzselte őket.”

„A bal hátsó gumiját hidegebben tartotta, mint a jobb hátsót – pedig a bal hátsó gumi kapja itt a legnagyobb terhelést. Folyamatosan kérte az információkat, jól kezelte a gumikat, és azok ezért nem kezdtek el hólyagosodni. Nagyon-nagyon érett versenyzést mutatott be.”

A bal hátsó gumik főleg a Red Bull Ring utolsó két kanyarjában voltak nagy terhelésnek kitéve, Horner pedig ezzel kapcsolatban elárulta: „Nagyon ügyes volt ma, visszavett ebben a két jobbosban, és a pálya más részein nyerte vissza ezt az időt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek