A Red Bull elkötelezett a Forma-1 iránt

Teljes mértékben elkötelezett és hosszú távra tervez a Forma-1-ben a Red Bull – a vállalat akkor sem fordít hátat a királykategóriának, ha jelenlegi dominanciája a következő években esetleg véget ér.


Teljes mértékben elkötelezett és hosszú távra tervez a Forma-1-ben a Red Bull – a vállalat akkor sem fordít hátat a királykategóriának, ha jelenlegi dominanciája a következő években esetleg véget ér.

Ez a véleménye a Red Bull Racinget irányító Christian Hornernek, aki szerint nem kell attól tartani, hogy az anyavállalat úgy dönt, máshova fekteti be pénzét, amennyiben úgy ítéli meg, a Forma-1 már nem kellőképp kifizetődő számára.

A Forma-1 világában többször láttunk már példát arra, hogy nagy autógyártók komoly pénzösszegeket fordítottak a sportra a sikeres szereplés érdekében, amikor azonban az eredmények nem jöttek, hirtelen hátat fordítottak a száguldó cirkusznak.

Horner elárulta, ő személy szerint nem tart attól, hogy a Red Bull hasonló lépésre szánja el magát.

„Nem gondolom ezt” – válaszolta a szakember arra a kérdésre, hogy a Red Bull kiléphet-e a Forma-1-ből most, hogy már mindent elért az autósportok csúcsosztályában.

„Úgy gondolom, a Red Bull teljes mértékben elkötelezett az F1 iránt. Dietrich Mateschitz óriási szenvedéllyel adózik a sportnak, a Red Bull pedig már több mint 15 éve tevékenykedik a Forma-1-ben – hiszen annak idején a Sauber istálló támogatójaként és részvényeseként is jelen volt.”

„A célunk, hogy építkezzünk a sikerekre a jövőben, és ha megnézzük a bajnoki tabellát, láthatjuk, hogy óriási eredményt értünk el. Nagyon rövid idő alatt sikerült néhány igencsak illusztris nevet megelőznünk.”

Horner hozzátette, meggyőződése, hogy globális szinten a Forma-1 kiváló platform a Red Bull számára, hiszen gyakorlatilag csak az Olimpia vetekedhet a királykategóriával. Hozzátette, nem látja okát annak, csapata miért ne javíthatna jelenlegi formáján a jövőben.

„Úgy gondolom, a stabilitás rendkívül fontos. Még mindig fiatal csapat vagyunk, és úgy vélem, a gárda idén minden tekintetben felülmúlta az előző években mutatott formáját.”

„Működés szempontjából rettentő erősek vagyunk, mint ahogy stratégiailag is. A fejlesztési ráta szintén kiváló, nagyon gyors autónk volt, a tervezési csapat megbízhatósága fantasztikus, és azt gondolom, mindez, illetve az előző évben megtanult leckék nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen jól szerepeltünk idén.”

„Néha, amikor vasárnap nem nekünk volt a leggyorsabb autónk, képesek voltunk nyerni, ez pedig szépen demonstrálja csapatunk erejét, hiszen mindenki tökéletes harmóniában dolgozik. Ez az a szint, amit elértünk idén, és amelyre építkezni szeretnénk a jövőben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!