Verstappen vs. Ocon

A Red Bull és a Honda elkezdett tárgyalni 2019-ről

Fotó: Scuderia Toro Rosso
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Az Azeri Nagydíjat megelőzően formális értekezést tartott egy jövőbeli partnerség lehetőségéről a Red Bull Racing és a Honda.

Az energiaital-gyárosok kiscsapata, a Toro Rosso már idén is a japánok erőforrásait használja a Forma-1-ben, és jó esély van rá, hogy 2019-től a Red Bull Racing is lecseréli jelenlegi Renault-motorjait.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a bakui versenyhétvégét megelőzően találkozott is Jamamoto Maszaszival, a Honda motorsport-főnökével. Ez volt az első formális meeting a Honda és a Red Bull között a jövőbeli partnerség kapcsán.

A csapatoknak és a motorgyártóknak egyébként május 15-ig kell jelezniük a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), hogy kikkel akarnak együttműködni a következő idényben, és bár ez a határidő meglehetősen rugalmas, a Red Bull jelenlegi partnere, a Renault már jelezte, szeretnék, ha eddig a határidőig döntés is születne.

A francia gyártó egyébként a júniusi Kanadai Nagydíjra tervez egy jelentősebb fejlesztési csomagot, melynek bevetése egybeeshet a Honda új specifikációjú motorjának első bevetésével. A Red Bull tehát tökéletesen össze tudná hasonlítani a két gyártó teljesítményét és megbízhatóságát.

A Honda egyébként még mindig gőzerővel dolgozik azon, hogy javítson energia-visszanyerő rendszerein és belső égésű motorján, és bár kétségkívül sikerült fejlődést elérni, egyelőre még elmaradnak a többi motorgyártótól.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Friss hírek