A Red Bull és a Honda elkezdett tárgyalni 2019-ről

Fotó: Scuderia Toro Rosso
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 28: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during qualifying for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on April 28, 2018 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Az Azeri Nagydíjat megelőzően formális értekezést tartott egy jövőbeli partnerség lehetőségéről a Red Bull Racing és a Honda.

Az energiaital-gyárosok kiscsapata, a Toro Rosso már idén is a japánok erőforrásait használja a Forma-1-ben, és jó esély van rá, hogy 2019-től a Red Bull Racing is lecseréli jelenlegi Renault-motorjait.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a bakui versenyhétvégét megelőzően találkozott is Jamamoto Maszaszival, a Honda motorsport-főnökével. Ez volt az első formális meeting a Honda és a Red Bull között a jövőbeli partnerség kapcsán.

A csapatoknak és a motorgyártóknak egyébként május 15-ig kell jelezniük a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), hogy kikkel akarnak együttműködni a következő idényben, és bár ez a határidő meglehetősen rugalmas, a Red Bull jelenlegi partnere, a Renault már jelezte, szeretnék, ha eddig a határidőig döntés is születne.

A francia gyártó egyébként a júniusi Kanadai Nagydíjra tervez egy jelentősebb fejlesztési csomagot, melynek bevetése egybeeshet a Honda új specifikációjú motorjának első bevetésével. A Red Bull tehát tökéletesen össze tudná hasonlítani a két gyártó teljesítményét és megbízhatóságát.

A Honda egyébként még mindig gőzerővel dolgozik azon, hogy javítson energia-visszanyerő rendszerein és belső égésű motorján, és bár kétségkívül sikerült fejlődést elérni, egyelőre még elmaradnak a többi motorgyártótól.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!