A Red Bull fél másodpercet veszít körönként - F1VILÁG.HU

A Red Bull fél másodpercet veszít körönként

HIRDETÉS

Helmut Marko szerint a Brit Nagydíjon bevezetésre kerülő új diffúzor-szabályokkal a Red Bull Racing alakulata megközelítőleg fél másodpercet veszít majd körönként.


Helmut Marko szerint a Brit Nagydíjon bevezetésre kerülő új diffúzor-szabályokkal a Red Bull Racing alakulata megközelítőleg fél másodpercet veszít majd körönként.

A gárda tanácsadója ezzel együtt kifejtette, magabiztosan várják a jövő hétvégi megmérettetést, új fejlesztéseikkel ugyanis mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjanak az új regulákhoz.

Mint ismert, az FIA nemrégiben döntött úgy, hogy szabályozza a fújt diffúzorok használatát oly módon, hogy gyakorlatilag megtiltja azokat a trükkös motorvezérléseket, melyekkel egyes csapatok akkor is kipufogógázt áramoltattak autóik diffúzoraira, ha a versenyzők éppen nem nyomták a gázpedált.

Habár a tiltás várhatóan minden csapatot érinteni fog, többen úgy vélik, a Red Bull veszíthet a legtöbbet azzal.

A csapatot irányító Christian Horner korábban úgy nyilatkozott, nem aggódnak túlságosan, ugyanis meggyőződésük, hogy néhány más csapat jobban megszenvedi majd az új szabályokat. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko mindazonáltal kifejtette, körülbelül fél másodpercet veszítenek jövő hétvégén.

„Megközelítőleg fél másodperces veszteségre számítunk körönként” – mondta a szakember.

„Viszont megtettük a szükséges intézkedéseket, hogy a beállításokkal és az aerodinamikai elemekkel kiegyenlítsük ezt.”

Marko hozzátette, természetesen csalódottak a szövetség döntése miatt, mivel úgy vélik, nem helyénvaló, hogy idény közben változtatott a szabályokon.

„Megértettük volna, ha az idény végén teszik ezt meg, mint más technikai újítás esetében a múltban. De hogy mindezt féltávnál, az egy kicsit furcsa és érthetetlen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!