A Red Bull felfedte Gasly menesztésének okait - F1VILÁG.HU

A Red Bull felfedte Gasly menesztésének okait

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke felfedte az okokat, hogy mi vezetett odáig, hogy Pierre Gaslyt visszaküldték a Toro Rossóhoz.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 27: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 27, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZS9E8QK11W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A nyári szünet nem kezdődött jól Pierre Gasly számára, miután a francia pilóta megtudta, a szezon második felében már nem ő fog versenyezni a Red Bullnál, hanem a Belga Nagydíjtól helyet cserél Alexander Albonnal, a Toro Rosso eddigi pilótájával. 

Gasly idei teljesítménye elmaradt attól, amit a csapat várt tőle: míg Max Verstappen már két győzelmet is szerzett 2019-ben, és 181 ponttal a bajnokság második helyén áll, Gasly 63 ponttal a tabella 6. helyét foglalja el

Christian Horner csapatfőnök a Belga Nagydíjon elmondta, megalapozott döntést hoztak, és Gasly érdekeit is szolgálja az, hogy visszaültették őt a Toro Rossóhoz. A szakember hozzátette, szerették volna a francia pilóta válláról levenni a – média által is okozott – nyomást, és egy új esélyt adni neki arra, hogy összeszedje magát, és a feladatára tudjon koncentrálni. 

„A Magyar Nagydíj után eléggé frusztráló volt a helyzet. Ha megnézzük a ponttáblázatot, akkor látjuk, hogy ott vagyunk a Ferrarival, van egy olyan autónk, amivel felvehetjük velük a versenyt a konstruktőri bajnokságban, viszont nem tudjuk kihasználni ezt” – nyilatkozta Horner a Motorsport.com című lapnak. 

„Úgy éreztük, hogy a nyomás elkerülhetetlenül nő Pierre-en részetekről, a média részéről is, és a Red Bull pedig abban az egyedi helyzetben van, hogy 4 ülés között variálhatja a leosztást.”

„Sajnáljuk Pierre-t, és úgy éreztük, folytatnia kell a fejlődést, és jobb lenne neki egy kevésbé nyomasztó helyzet a Toro Rossónál.”

„Folyamatosan nőtt a nyomás rajta, mert hétről hétre a csapattársához mérték. Sajnos volt néhány verseny, amikor kört is kapott tőle. Ezt csak eddig engedhettük folytatódni.

A Red Bull azt is fontolóra vette, hogy Daniil Kvyatot ülteti Gasly helyére, azonban úgy érezték, hosszú távon jobb döntést hoznak Albonnal. 

„Természetesen Daniilen is gondolkodtunk, nagyon jó munkát végez idén a Toro Rossóval. De úgy éreztük, a Toro Rossónak nagyon fájna, ha kivennénk a legtapasztaltabb versenyzőjüket, mert Daniillel mindig megvolt a közös nevező.”

Hirdetés

„Már egy ideje a programban van, a Red Bullnál is versenyzett korábban. Albon miatt pedig lelkesek voltunk, és meg akartuk nézni őt az elmúlt 12 versenyen mutatott teljesítménye alapján.” 

„Sok információnk van ezekről a versenyzőkről, és ezt a hátralévő 9 versenyt arra akarjuk használni, hogy értékeljük őt, hogy aztán megfelelő információk alapján hozhassunk döntést, hogy 2020-ban ki lesz Max csapattársa. Úgy éreztük, ez volt a helyes döntés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!