A Red Bull felkészült a gigászi küzdelemre - F1VILÁG.HU

A Red Bull felkészült a gigászi küzdelemre

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner szerint mindenük megvan ahhoz, hogy felvegyék a harcot a Ferrarival és a McLarennel a szezon hátralévő részében, miután végre megszerezték idei első győzelmüket a hétvégén Malajziában.


A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner szerint mindenük megvan ahhoz, hogy felvegyék a harcot a Ferrarival és a McLarennel a szezon hátralévő részében, miután végre megszerezték idei első győzelmüket a hétvégén Malajziában.

Az energiaital-gyárosok eddig hibátlanul teljesítettek az időmérő edzéseken, az eddigi három versenyt kivétel nélkül az élről kezdhették meg, ám az első két megmérettetésen technikai problémák miatt nem tudták győzelemre váltani kiváló rajthelyezésüket.

Malajziában azonban megtört a jég, és Sebastian Vettel megszerezte idei első győzelmét, sőt Mark Webber második helyével a Red Bull Racing egy kettős győzelmet ünnepelhetett, mellyel behozta lemaradását a bajnokságban.

Horner éppen ezért úgy gondolja, hogy készen állnak felvenni a harcot a nagycsapatokkal, és mindenük megvan ahhoz, hogy legyőzzék őket a világbajnoki címért vívott küzdelemben.

„Természetesen nagyon tiszteljük ellenfeleinket, ugyanakkor bízunk a csapatunkban” – mondta Horner az újságíróknak még vasárnap délután Sepangban. „Kiváló szakembereink vannak, és két fantasztikus versenyzővel rendelkezünk.”

„Úgy érzem, hogy minden tudásunk és képességünk megvan ahhoz, hogy felvegyük a harcot a Ferrarival és a McLarennel a szezon hátralévő részében. A hétvégén megszerzett eredménnyel ismét harcban vagyunk a bajnoki címért, de még hosszú az út.”

„Egy nagyon jó autónk és személyzetünk van, de a szezon 19 futamból áll, és nem egy vagy kettő, hanem 19 futam alatt kell jól teljesítened, csak így érhetsz fel a csúcsra. Azonban nem aggódom, mert jók az alapjaink, és számos dolog van készülőben.”

Az eddigi három versenyen három különböző versenyző ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán, és Horner szerint legalább hat-hét pilóta van a mezőnyben, aki képes lehet a végső győzelemre, így tisztában van azzal, hogy még bármi megtörténhet.

„Jó dolog, hogy eddig három különböző győztesünk van” – folytatta. „Egyik versenyző sem lépett meg. Szerintem hat-hét versenyző van, aki megszerezheti az idei bajnoki címet, és ebben a mi két versenyzünk is benne van.”

Hirdetés

„Egy kiváló eredményt értünk el, ami bizonyítja, hogy jól dolgoztunk az elmúlt időszakban, mind a gyárban, mind pedig a pályán, hogy megbízhatóvá tegyük autóinkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!