A Red Bull hajlik a csapatsorrend felállítása felé - F1VILÁG.HU

A Red Bull hajlik a csapatsorrend felállítása felé

HIRDETÉS

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elhintette, hogy meg fogják vizsgálni lehetőségeiket, és egy olyan taktikát fognak kialakítani, amivel a lehető legnagyobb esélyük lesz a vb-cím megszerzésére.



Bár eddig tagadta, hogy csapatsorrend felállításán gondolkodna, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elhintette, hogy meg fogják vizsgálni lehetőségeiket, és egy olyan taktikát fognak kialakítani, amivel a lehető legnagyobb esélyük lesz a vb-cím megszerzésére.

Miközben a hétvégi Koreai Nagydíjon mind Mark Webber, mind pedig csapattársa, Sebastian Vettel nullázott, a Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso idei ötödik győzelmével átvette a vezetést az egyéni pontversenyben, és a bajnokság favoritjává lépett elő.

Alonso jelenleg 11 ponttal vezeti a bajnokságot Webber előtt, míg a negyedik helyen tanyázó Vettel lemaradása 25 pont, két futammal a szezon vége előtt.

Mindez azt is jelenti, hogy amennyiben a Red Bull kettős győzelmet arat mindkét futamon, Vettel-Webber sorrendben, és Alonso a harmadik pozícióban végez, a Ferrari spanyolja megtartja vezető pozícióját, és bezsebeli harmadik világbajnoki címét a Forma-1-ben.

Éppen ezért a Red Bullnak okosan kell taktikáznia a hajrában, mert ha versenyzői egymástól veszik el a pontokat, riválisai kezére játszhatják a végső győzelmet, amit nyilvánvalóan az energiaital-gyárosok vezetése sem szeretne.

Bár Horner elmondta, hogy nem szeretné hátvédnek állítani Vettelt a hátralévő versenyeken, a riportereknek elhintette, hogy a következő hetekben átgondolják lehetőségeiket, és még a jövő hétvégi Brazil Nagydíj előtt döntenek arról, milyen taktikát alkalmazzanak a hajrában.

Arra a kérdésre, hogy fontolgatják-e, hogy versenyzőikkel helyet cseréltetnek Brazíliában, hogy Webber több pontot szerezhessen, Horner így felelt: „Még nem volt időm gondolkodni ezen, és matematikai számításokat sem végeztem, de meg fogjuk vizsgálni a helyzetünket.”

„Természetesen mindkettejük számára az lesz a cél, hogy Fernando és Lewis (Hamilton) előtt végezzenek, ahogy azt az időmérőn is tették a hétvégén Koreában.”

Hirdetés

Az elmúlt versenyek bebizonyították, hogy nagyon gyorsan megváltozhat minden, így egyik versenyzőnek sem szabad feladnia a harcot, hiszen az idei pontrendszernek köszönhetően, akár egy futam leforgása alatt teljesen felborulhat az aktuális sorrend.

Horner éppen ezért figyelmeztetett, hogy még túl korai lenne elsőszámú versenyzőnek kinevezni Webbert, hiszen a következő két futamon még bármi megtörténhet, és akár fordulhat is a helyzet.

„Ahogy azt ezen a versenyen is láthattuk, a bajnoki éllovas személye háromszor is változott a futam alatt, és végül 25 pontot ajándékoztunk Fernandónak, ami mindenképp bosszantó” – magyarázta a szakember.

„Úgy gondolom, hogy ez a bajnokság az utolsó körben fog eldőlni Abu Dhabiban. Mark megtartotta második pozícióját a bajnokságban, míg Sebastian visszacsúszott a negyedik helyre, de mindössze csak egyetlen futamgyőzelemnyi pont a különbség közte és az élre álló Alonso között.”

„Az idei évben pedig számos alkalommal láthattuk, hogy milyen gyorsan változhat a helyzet. Éppen ezért lehetetlenség megmondani, hogy mi fog történni Brazíliában és Abu Dhabiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!