A Red Bull kicserélte Verstappen kasztniját

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 15: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 15, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YQR1ETKD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzése előtt kicserélte Max Verstappen kasztniját a Red Bull Forma-1-es csapata.

A holland versenyző 8 tizedmásodperces hátránnyal a 3. helyen zárta a pénteki edzésnapot Melbourne-ben, szombat reggel pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, a Red Bull kicserélte a túlélőcellát RB15-ös versenygépében.

Egyelőre nem tudni, mi volt a döntés oka, de állítólag a Red Bull már a pénteki edzések előtt tudott a várható cseréről.

A hétvége ezen szakaszában nem jár büntetés a túlélőcella kicseréléséért. Ha péntek reggel változtattak volna, valamelyik edzés előtt, akkor Verstappen a harmadik edzésig pályára sem gurulhatott volna.

A szabályok kimondják, ha a túlélőcellát kicserélik a csütörtöki gépátvétel után, másnapig nem lehet használni a szóban forgó autót.

Az FIA megerősítette azt is, a Haas megszegte a „kijárási tilalmat” Melbourne-ben: erre egy idényen belül két alkalommal van lehetőségük. Az amerikai istálló tagjai szombaton hajnali 2 óra 30 perc és 11 óra között a pályán tartózkodtak, mivel Romain Grosjean autójának olajszivárgását orvosolták.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!