A Red Bull közelebb kerülhet a McLarenhez és a BMW-hez - F1VILÁG.HU

A Red Bull közelebb kerülhet a McLarenhez és a BMW-hez

HIRDETÉS

A Red Bull Racing vezetése bízik benne, hogy tartani tudják a mögöttük lévőket a szezon hátralévő részében, és a három élcsapat mögött, sőt azokat megközelítve, megszerezhetik a negyedik helyet a konstruktőrök versenyében.

A Red Bull Racing vezetése bízik benne, hogy tartani tudják a mögöttük lévőket a szezon hátralévő részében, és a három élcsapat mögött, sőt azokat megközelítve, megszerezhetik a negyedik helyet a konstruktőrök versenyében.

Azt követően, hogy a téli felkészülési időszak alatt sikerült tökéletesíteni az RB4-es megbízhatóságát, az osztrák tulajdonban lévő alakulat az eddig megrendezett nyolc versenyből hétszer szerzett pontot, így a Ferrari, a McLaren, és a BMW mögött a legeredményesebb csapatnak bizonyult.

Bár a Toyota és a Renault egyre nagyobb nyomást gyakorol az előttük állóra, a Red Bull Racing vezetése bízik benne, hogy képesek lesznek visszaverni ellenfeleik támadásait és megtarthatják negyedik helyüket az összetettben a szezon további részében.

“A szezon első fele jól sikerült számunkra” – mondta a csapat vezetője, Christian Horner. “Komoly javulást értünk el a megbízhatóság terén, és a teljesítményünk is sokat javult a tavalyi évhez képest.”

“Egészen eddig, még egyetlen mechanikai meghibásodásunk sem volt, ami figyelemreméltó, különösen a tavalyi évhez képest. Már most – a szezon első felében – annyi pontot gyűjtöttünk, mint az egész 2007-es idényben. Egy alkalommal a dobogóra is felállhattunk, és az eddig megrendezett nyolc versenyből hétszer pontokat szereztünk.”

“Az egyetlen verseny, ahol elbuktunk az a melbourne-i volt, mikor mindkét pilótánk karambolozott. Eddig pozitív a mérlegünk, és ha minden jól alakul, akkor elérhetjük céljainkat, és megszerezhetjük a negyedik helyet a konstruktőrök versenyében, bár addig még hosszú az út.”

“A következő versenyekre újításokkal készülünk, és a fejlesztést nem állítjuk le a szezon második felében sem, mert úgy érezzük, közelebb kerülhetünk a McLarenhez és a BMW-hez” – folytatta Horner.

A csapat ausztrál versenyzője, Mark Webber is tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű a dolguk a szezon második felében, ám úgy érzi, hogy a Red Bull Racing képes lesz megtartani jelenlegi pozícióját a bajnokságban.

“Nyilván nem leszünk minduntalan a dobogón, és a futamgyőzelmek sem jönnek csak úgy, de mindent megteszünk, ami elvárható tőlünk jelen pillanatban” – mondta az ausztrál. “Ami a szezon hátralévő részét illeti, nem lesz egyszerűbb számunkra, hiszen minden egyes hétvégén bizonyítanunk kell.”

“Ami pedig ellenfeleinket illeti, a Renault még nem érte el maximumot, úgyhogy tőlük mindenképpen tartanunk kell, és szerintem vannak még olyan csapatok, illetve versenyzők, akik szintén nem úgy teljesítenek, ahogy azt el lehetne várni tőlük.”

Hirdetés

Horner azt is hozzátette, hogy a csapat technikai vezetője, Adrian Newey sztártervező már a 2009-es modellen dolgozik.

“Miközben keményen dolgozunk azon, hogy megtarthassuk negyedik helyünket a bajnokságban, már a 2009-es programot is elindítottuk. Kiscsapatként nincs könnyű dolgunk, hiszen megfelelően kell csoportosítani és mozgatni az erőforrásainkat, hogy minden területen jók legyünk” – magyarázta Horner.

“Azonban úgy gondolom, hogy most minden csapat ebben a dilemmában van. Viszont a legjobb védekezés a támadás, és mi is ezt a szemléletet követjük majd a szezon hátralévő részében. A technikai csoportunk egy része még az idei autón dolgozik, míg Adrian Newey már a 2009-es modell tervezésével foglalkozik, bár továbbra is felügyeli az RB4-es projectet.”

“Nem egyszerű mindezt koordinálni, de azt gondoljuk, hogy meg fogunk birkózni vele. Azonban sokkal okosabban kell beosztanunk a munkát, mint a nagyobb csapatoknak, akik ellen harcolnunk, de soha nem adjuk fel, minden eddiginél keményebben hajtunk, hogy sikeresek legyünk” – tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!