Verstappen vs. Ocon

A Red Bull lemásolta a Ferrari tükreit

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Lemásolta a Ferrari által először használt speciális visszapillantó tükröket a Red Bull Forma-1-es csapata – a cél, hogy növeljék autóik végsebességét a spa-francorchampsi pálya hosszú egyeneseiben.

Ezt a megoldást a Ferrari már jó ideje alkalmazza sikerrel, most pedig úgy tűnik, a Red Bull is beveti azt élesben. A tervezés lényege, hogy a tükör belsejében kvázi egy csatornát tudnak létrehozni a mérnökök, melynek segítéségével hatékonyabban kezelhetik az autó körüli légáramlatokat.

A tükrök általában interferenciát okoznak az F1-es autókon, és növelik a légellenállást, a csapatok pedig mindent megtesznek azért, hogy minimalizálják az autó többi részén keltett zavarokat.

Fotó: Auto Motor und Sport

A Ferrari már a szezon elején alkalmazta ezt a fajta tükörtervezést, míg a Red Bull testvércsapata, a Toro Rosso a Brit Nagydíjon vetette be először.

A Red Bull emellett egy agresszív, alacsony leszorítóerejű hátsó szárnyat is bevetni készül Spában. Az istállónál azt remélik, az új elemeknek köszönhetően minimalizálni tudják majd végsebességbeli hátrányukat riválisaikkal szemben.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek