A Red Bull lemásolta a Ferrari tükreit

Fotó: Red Bull Racing
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Jake Dennis of Great Britain driving the Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer in the Pitlane during day two of F1 In-Season Testing at Hungaroring on August 1, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Getty Images/Getty Images)

Lemásolta a Ferrari által először használt speciális visszapillantó tükröket a Red Bull Forma-1-es csapata – a cél, hogy növeljék autóik végsebességét a spa-francorchampsi pálya hosszú egyeneseiben.

Ezt a megoldást a Ferrari már jó ideje alkalmazza sikerrel, most pedig úgy tűnik, a Red Bull is beveti azt élesben. A tervezés lényege, hogy a tükör belsejében kvázi egy csatornát tudnak létrehozni a mérnökök, melynek segítéségével hatékonyabban kezelhetik az autó körüli légáramlatokat.

A tükrök általában interferenciát okoznak az F1-es autókon, és növelik a légellenállást, a csapatok pedig mindent megtesznek azért, hogy minimalizálják az autó többi részén keltett zavarokat.

Fotó: Auto Motor und Sport

A Ferrari már a szezon elején alkalmazta ezt a fajta tükörtervezést, míg a Red Bull testvércsapata, a Toro Rosso a Brit Nagydíjon vetette be először.

A Red Bull emellett egy agresszív, alacsony leszorítóerejű hátsó szárnyat is bevetni készül Spában. Az istállónál azt remélik, az új elemeknek köszönhetően minimalizálni tudják majd végsebességbeli hátrányukat riválisaikkal szemben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!