A Red Bull letiltotta Verstappent a MotoGP-ről

Fotó: Red Bull Racing
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 28: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during qualifying for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 28, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója egyáltalán nem csodálkozik azon, hogy az F1-es pilóták a MotoGP-be vágynak – ott ugyanis remek küzdelmeket látni.

Marko nemrégiben a Forma-1-es abroncsokat kritizálta, amelyekkel csak a Mercedes nem küszködik a mezőnyben – szerinte a gumik változtatásával sokkal izgalmasabbá lehetne tenni a csatát a száguldó cirkuszban is. 

„Mikor történt meg utoljára a Forma-1-ben, hogy az utolsó körben, az utolsó kanyarban még négy versenyző küzdött a győzelemért, akik közül bárki nyerhetett volna? Ezt akarják a nézők látni. Ezért mutattam rá a gumik visszás helyzetére” – mondta a Red Bull szakembere. 

„Relatív egyszerű eszközökkel, egy új gumitípussal sokkal jobban össze lehetne rántani a mezőnyt.”

Marko elmondta, ez az, amivel a pilótákat is lelkesíteni lehetne, hiszen valamennyien szeretnék kipróbálni a MotoGP-t, vagy már meg is tették. A Red Bull pilótája, Max Verstappen is felvetette már az ötletet, azonban az istálló tanácsadója egyenesen megtiltotta neki, hogy részt vegyen egy teszten.  

„Nem csoda, hogy ma minden F1-es pilóta lelkesen nézi a MotoGP-t, és ilyen gépeket akarnak vezetni. Max Verstappennek megtiltottam. Ő még túl forrófejű ahhoz, hogy ezt csinálja.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!