A Red Bull máris kizárta Vettelt a fejlesztésekből - F1VILÁG.HU

A Red Bull máris kizárta Vettelt a fejlesztésekből

HIRDETÉS

Kizárta négyszeres világbajnokát, Sebastian Vettelt a jövő évi autó fejlesztéséből a Red Bull csapata – az ok egyszerű, a német a szezon végén távozik a Milton Keynes-i alakulattól.


Kizárta négyszeres világbajnokát, Sebastian Vettelt a jövő évi autó fejlesztéséből a Red Bull csapata – az ok egyszerű, a német a szezon végén távozik a Milton Keynes-i alakulattól.

A Red Bull Szuzukában jelentette be, Vettel hat szezon és négy világbajnoki cím után távozik a csapattól, és feltehetőleg – bár ezt hivatalosan még nem jelentette be – jövőre a Ferrarinál folytatja Forma-1-es pályafutását.

„Néhány hete már éreztük, hogy van valami Sebastian körül” – mondta Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa, amikor a Speed Week munkatársa arról kérdezte, meglepte-e a négyszeres világbajnok döntése.

„Néha eljön az idő a váltásra. Sebastian egy négyszeres világbajnok, nagyon fiatalon érkezett hozzánk. Most elérkezett az ideje annak, hogy egy másik sráccal érjünk a csúcsra. A legjobbakat kívánjuk Sebastiannak. Útjaink közös megegyezéssel válnak külön, mindkét fél számára ez a legjárhatóbb út.”

Mateschitz elárulta, mivel Vettel jövőre már ellenfelük lesz a versenypályán, kénytelenek titkolózni a német előtt a jövő évi autó fejlesztésének tekintetében.

„Vettelt már most kizártuk a jövő évi autó fejlesztéséből. De ez nem jelenti azt, hogy gyengébb technikát kap a szezon hátralévő részében, mint [Daniel] Ricciardo. Azonos bánásmódban részesülnek a hátralévő versenyeken is.”

Amikor az üzletembert arról kérdezték, hivatalosan mikor is távozhat Vettel a Red Bulltól, így felelt: „Öt nappal az utolsó verseny után [november 28. – a szerk.].”

Mateschitz az interjúban méltatta Vettel utódját, a Toro Rossónál jelenleg első F1-es szezonját teljesítő Daniil Kvyatot.

„Azzal, hogy Szocsiban ötödik lett az időmérőn, Daniil bizonyította, hogy jó döntést hoztunk. Gyakorlatilag ő volt a legjobb Red Bull-versenyző. Meggyőző teljesítményt nyújtott első idényében a Toro Rossónál: jól boldogult az autóval, sokat előzött, és rövid időt alatt bizonyította, hogy ő az egyik legnagyszerűbb tehetség a mezőnyben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!