Verstappen vs. Ocon

A Red Bull még kivár, hátha nagy halra akad

A Red Bull vezetése jelezte, hogy nem kívánja elkapkodni Daniel Ricciardo leszerződtetését a jövő évre, ugyanis először meg szeretné nézni, milyen lehetőségek kínálkoznak még számukra 2014-re.


A Red Bull vezetése jelezte, hogy nem kívánja elkapkodni Daniel Ricciardo leszerződtetését a jövő évre, ugyanis először meg szeretné nézni, milyen lehetőségek kínálkoznak még számukra 2014-re.

Bár megbízható források szerint már eldőlt, hogy Ricciardo lesz Sebastian Vettel csapattársa jövőre, Christian Horner csapatfőnök továbbra is kitart amellett, hogy még semmi nincs aláírva, sőt ennél is tovább ment: a Red Bull még egy kicsit kivár, hogy meglássa, milyen más lehetőségük lehet.

Bár Horner nem említett neveket, minden bizonnyal Kimi Räikkönenre és Fernando Alonsóra gondolt, mint esetlegesen szóba jöhető nagy nevek.

„A lehető legerősebb pilótákat akarjuk alkalmazni, így elkerülhetetlen, hogy ne nézzük meg az összes lehetőségünket” – mondta. „Meglepett minket, hogy milyen lehetőségeink vannak, akikkel első körben nem is számoltunk.”

Az AUTOSPORT úgy tudja, hogy Alonso menedzsmentje a Magyar Nagydíj idején a Red Bullt és egy másik meg nem nevezett csapatot is megkeresett, így nem kizárt, hogy a spanyol világbajnok is opció lehet, amennyiben bizonyos záradékok életbe lépnek a Ferrarival kötött szerződésében, miközben egyesek szerint Ricciardo érkezését a Red Bull a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon bejelenti.

Bár Mark Webber egy korábbi nyilatkozatával mindenkit arra engedett következtetni, hogy eldöntött tény honfitársa érkezése, Horner elmondta, hogy az ausztrál pilóta nincs tisztában a csapat döntési folyamataival.

„Rengeteg a találgatás, de még semmi nincs aláírva” – mondta. „A helyzet az, amit a verseny előtt is elmondtam. Van még időnk arra, hogy eldöntsük, kinek adunk lehetőséget a másik ülésben, és biztosan nem lesz bejelentés Monza előtt.”

„Azt hiszem, hogy néha a szövegkörnyezetből kiragadnak bizonyos dolgokat, amik félrevezethetőek lehetnek. Mark nincs tisztában azzal, hogy kikkel tárgyaltunk és tárgyalunk, de mikor meghozzuk a döntést, bejelentést fogunk tenni.”

Horner azt is hozzátette, hogy az a tény, miszerint Ricciardo a Red Bullal áll szerződéses kapcsolatban, nem meglepő, hiszen ez egy teljesen átlagos dolog a Toro Rosso versenyzőinél.

„A Toro Rosso mindkét versenyzőjének a Red Bull Racinggel van szerződése” – folytatta. „Ezt követően pedig kölcsönben vannak a Toro Rossónál, szóval bármikor megkaphatjuk őket.”

„Emiatt sem kell aggódnunk amiatt, hogy elveszítjük őket, hiszen a Red Bull junior csapatának ’termékei’. A kivárás oka nem más, mint az, hogy megnézzük, milyen más lehetőségeink vannak, ugyanis nem lesz könnyű betölteni a Mark után hagyott űrt a következő idényben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Képgaléria: A Red Bull 2019-es versenyautója

Rögtön az internetes bemutatót követően pályára vitte 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a Red Bull. Az átmeneti fényezéssel tündöklő autóval Max Verstappen tehette meg az első métereket Silverstone-ban.

Fotók: Verstappen bejáratta az új Red Bullt

Szerdán a bemutatás után pályára vitte Silverstone-ban a Red Bull 2019-es versenyautóját az osztrák csapat ifjú versenyzője, Max Verstappen. A RB15-ös egyelőre átmeneti fényezéssel mutatta csak meg magát, a végleges festés várhatóan az Ausztrál Nagydíjon debütál.

Friss hírek