A Red Bull még várt volna Gasly előléptetésével

Fotó: Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 28: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing prepares to drive during day two of F1 End of Season Testing at Yas Marina Circuit on November 28, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by James Bearne/Getty Images)
Nem szerette volna ilyen korán mélyvízbe dobni Pierre Gally-t a Red Bull, Daniel Ricciardo váratlan távozása azonban végül erre késztette az energiaital-gyárosokat.

Nem szerette volna ilyen korán mélyvízbe dobni Pierre Gally-t a Red Bull, Daniel Ricciardo váratlan távozása azonban végül erre késztette az energiaital-gyárosokat.

Ricciardo nyáron jelentette be, 2019-ben a Renault színeiben folytatja pályafutását, a Red Bull pedig úgy döntött, helyét Gasly veheti át, aki 2018-ban első teljes évét teljesítette a Forma-1-ben.

Bár a francia tehetség meggyőző teljesítményt nyújtott, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, ideálisabb lett volna, ha még egy darabig testvércsapatuknál fejlődhet.

„Azt gondolom, Pierre egy nagyon gyors versenyző, és rajtunk múlik, hogy adunk-e neki egy kis időt, hogy felvegye a tempót” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„A Red Bullhoz való előléptetése gyorsabban megtörténik, mint eredetileg szerettük volna, szóval Max [Verstappen] sokkal inkább dolgozik majd a tapasztalt versenyző szerepében, Pierrenek pedig egy nagyon versenyképes csapattárs ellen kell boldogulnia.”

Horner tudja, a francia tehetségnek nem lesz egyszerű dolga 2019-ben a Verstappen elleni küzdelemben, de pontosan tudja, mit kell tennie.

„Nem lesz egyszerű. Természetesen nem. De tudja, hogy mit várunk tőle. Ami azt illeti, a csapat számára azért ez egy egyszerűbb forgatókönyv, mint a korábbi években, amikor egyértelmű különbség volt a két versenyzőnk tapasztalata, és ezáltal az elvárások között is.”

A Red Bull főnöke hozzátette, meggyőződése, hogy Verstappen élete formáját nyújtja majd idén.

„Az ember mindig tanul, ő pedig még egy nagyon fiatal versenyző. Azt gondolom, hogy amit eddig láttunk, hogy minden versenyző hibázik. Láthattuk tavaly, hogy még a tapasztalt pilóták is. És szerintem ő egyre tapasztaltabbá válik, a megszerzett tapasztalatot pedig rendkívül jól alkalmazza.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!