A Red Bull megnevezte legnagyobb ellenfelét - F1VILÁG.HU

A Red Bull megnevezte legnagyobb ellenfelét

HIRDETÉS

Bár a szezon első felében a McLaren jelentette a legnagyobb fenyegetést számukra, a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy jelenleg a Ferrarit tekintik legnagyobb ellenfelüknek.


Bár a szezon első felében a McLaren jelentette a legnagyobb fenyegetést számukra, a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy jelenleg a Ferrarit tekintik legnagyobb ellenfelüknek.

„Úgy látom, hogy a Ferrari jelenti számunkra a legnagyobb fenyegetést jelen pillanatban” – mondta a csapatvezető a riportereknek Szingapúrban.

Az olasz gárda egy kettős győzelemmel kezdte az évet, ám azt követően képtelen volt tartani a tempót a Red Bullal és a McLarennel, ám az utolsó négy futamon mindenkinél több pontot szerzett, és az Olasz Nagydíjon aratott újabb győzelmével, Fernando Alonso életben tartotta bajnoki reményeit.

„Egy nagyon gyors autóval rendelkeznek, és kétség sem fér hozzá, hogy ők a legközelebbi ellenfeleink a szezon második felében” – folytatta Horner.

„Nem volt szerencséjük az évad közepén, Valencia és Silverstone környékén, azonban gyorsak voltak Hockenheimben, és ők voltak a legközelebb hozzánk Budapesten. Spában nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerették volna, de ismét gyorsak voltak Monzában, így egyértelműen a Ferrarit tartom a legnagyobb ellenfelünknek.”

„Azonban a saját teljesítményünkre kell fókuszálnunk. Nem mi diktáljuk, mit csinálnak, és ahelyett, hogy arra fecsérelnénk az időt és az energiát, hogy a többiek miatt aggódunk, magunkkal kell foglalkoznunk, hogy megfelelően felkészüljünk a végjátékra.”

A Ferrari azért is jelenti különösen nagy fenyegetést az energiaital-gyárosokra, ugyanis velük, illetve másik riválisukkal, a McLarennel ellentétben, már csak egyik versenyzőjüknek van reális esélye a bajnoki cím megszerzésére, így nem oszlik meg a csapat figyelme.

Horner azonban elmondta, hogy mindez nem befolyásolja csapatát, és a továbbiakban is azonos feltételeket biztosítanak versenyzőiknek.

„Egy kicsit más a helyzet a Ferrarinál” – mondta. „Azonban a végső cél az, hogy mindenkit magunk mögé utasítsunk.”

Hirdetés

„Amondó vagyok, hogy Inkább legyen két versenyzőm, aki harcban van a vb-címért, mintsem egy, és a továbbiakban is a lehető legsportszerűbb módon, azonos feltételek mellett küldjük pályára versenyzőinket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!