A Red Bull megszorongatná a Mercedest Monacóban

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, minden okuk megvan ahhoz, hogy optimistán várják a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését.


A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, minden okuk megvan ahhoz, hogy optimistán várják a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését.

Az ausztrál pilóta volt a leggyorsabb a csütörtöki edzésnapon – a második tréningen futott legjobb ideje 4 tizedmásodperccel múlta felül a tavalyi, pole pozíciót érő köridőt.

Ricciardo elárulta, bár korai még pezsgőt bontani, úgy érzi, képesek lehetnek arra, hogy megszorongassák a Mercedest – és ehhez az új Renault-motor is hozzájárulhat.

„A motor is hozzátett egy kicsit, de nem igazán annak köszönhető… nyilvánvaló, hogy az autónk nagyon jó erre a pályára. Egy kicsit mindkettőnek is köszönhető a jó szereplés” – mondta az ausztrál.

„Mindig is mondtam, majd meglátjuk, hogy alakul az időmérő – de a mai nappal elégedett vagyok. Lehet itt extra tizedeket találni, ha az ember a határokat feszegeti. Az első edzés után sikerült előrelépéseket tenni, és most már elég jó formában vagyunk.”

„Ha a pálya nem változik sokat, odatesszük magunkat az időmérőn.”

A Red Bull másik versenyzője, a Spanyol Nagydíjon győztes Max Verstappen szintén úgy érzi, közel lehetnek a Mercedeshez ezen a hétvégén.

„Nem volt túl rossz napunk – érzésre rendben volt” – mondta a 18 esztendős tehetség.

„Körről-körre építkeztünk, nem törtem össze az autót, és ez a legfontosabb! Azt gondolom, nem vagyunk messze a Mercedestől. Megpróbálunk javítani az autón, hiszen kétségtelen, hogy ők is erre törekednek majd. Azt gondolom, a legfontosabb, hogy tovább dolgozzunk az autón.”

Arra a kérdésre, hogy várja-e már, hogy ő is megkapja a Renault új motorját, a holland így válaszolt: „Naná, hiszen főleg Kanadában jelenthet előnyt – noha itt is okoz némi különbséget azért.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!