A Red Bull ötlete kivégezhetné a Mercedes-fölényt

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 24: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pit wall during final practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 24, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a különféle motormódok alkalmazását is szabályozni kellene a Forma-1-ben, a szakembernek pedig van is ötlete erre.

A Mercedes V6-os erőforrásai már a hibrid korszak 2014-es kezdete óta dominálnak az F1-ben, a legutóbbi Ausztrál Nagydíjon pedig Lewis Hamilton 6 tizedmásodperccel szerezte meg a rajtelsőséget, miután a Q3-ban a német gyártó szokásának megfelelően feltekerte motorját.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint ahogy a versenyautókra, úgy a motormódokra is alkalmazni lehetne a parc-ferme szabályt, magyarán, hogy azokon ne változtathassanak a csapatok az időmérő kezdete után.

„Mint ahogy az autókra parc ferme-szabályok vonatkoznak, miután kigurulnak a pályára az időmérőn, talán a motormódokra is lehetne ugyanezt alkalmazni – egészen a verseny végéig attól a ponttól kezdve, hogy az időmérőn elhagyják a garázst” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Lewis ideje a Q2 és a Q3 között jön el. Van egy motormódjuk, amit nem kell használniuk az időmérő első szakaszaiban, hiszen miért erőltetnék a motort?”

Horner hozzátette, a Red Bull továbbra is a gyengécske Renault-motor miatt szenved, ám nagyon bíznak abban, hogy a francia gyártó mihamarabb javítani tud teljesítményén.

„Elég csak megnézni a szombati végsebességeket, ahol a Renault-motoros autók a leszorítóerő-szintektől függetlenül egy csoportba tömörültek. Ez az a terület, melyen előrelépést kell tennünk.”

„Vannak fejlesztések érkezőben. Ez kétségkívül olyan dolog, amire nagyon ösztökéljük őket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!