Verstappen vs. Ocon

A Red Bull megtiltotta Verstappennek a MotoGP-tesztet

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

Max Verstappen érdekes kéréssel fordult csapatához, a Red Bullhoz: a holland pilóta arra kérte őket, hadd teszteljen a MotoGP-ben – a válaszon nem gondolkodott az istálló.

Verstappen idén szerezte meg jogosítványát motorra, és elárulta, hogy nemcsak négy-, de kétkeréken is nagyon élvezi a vezetést.

A holland pilóta elmondta, régi álma az is, hogy egyszer kipróbálhassa magát a MotoGP-ben is.

Szeretném kipróbálni a MotoGP-t. Amikor 8 éves voltam, kétkeréken is versenyeztem, akárcsak négyen. Nagyon szerettem, természetesen egy kicsit veszélyesebb volt, de szerettem volna kipróbálni” – nyilatkozta Verstappen.

„A MotoGP egy más világ, de szeretem az érzést, amikor a térded közel kerül a földhöz a kanyarokban.”

A 21 éves pilóta elárulta, hogy megkérte a Red Bullt – szponzorként jelen van a MotoGP-ben is –, hogy kipróbálhassa a sportot, azonban határozott „nem” választ kapott.

„Imádnám, ha kétkeréken is versenyezhetnék. De nem szabad. Vettem magamnak egy Harley-Davidsont és megkérdeztem a csapatot, hogy kipróbálhatnék-e egy MotoGP motort. Mert ugye ők ott is szponzorok a KTM-nél és a Hondánál, illetve van is egy pályánk, a Red Bull Ring.”

„De azt mondták, semmi esélyem rá. Határozottan azt mondták, hogy nem, mert túl veszélyes. Ez van.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek