A Red Bull mielőbbb biztosítani akarja az elsőséget - F1VILÁG.HU

A Red Bull mielőbbb biztosítani akarja az elsőséget

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, nincs lelkiismeret-furdalásuk amiatt, hogy jelenlegi dominanciájuk miatt a rajongók akár el is fordulhatnak a Forma-1-től.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, nincs lelkiismeret-furdalásuk amiatt, hogy jelenlegi dominanciájuk miatt a rajongók akár el is fordulhatnak a Forma-1-től.

Az osztrák istálló 2010 óta verhetetlen a Forma-1-ben, és idén is óriási léptekkel halad a világbajnoki elsőség felé.

Sebastian Vettel a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon nyomasztó fölénnyel győzedelmeskedett, így előnye 60 pontra nőt a bajnoki tabellán második helyen álló Fernando Alonsóval szemben.

Ez pedig azt jelenti, hogy Vettelék már jóval az évadzáró Brazil Nagydíj előtt bebiztosíthatják újabb diadalukat. Christian Horner csapatfőnök elárulta, mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a tavalyihoz hasonló évadzárót.

„Nem a mi dolgunk, hogy egészen az utolsó futamig nyitott legyen a bajnokság, ami remélhetőleg nem fog megtörténni idén” – mondta a szakember.

„Volt két véresen szoros évadzárónk eddig, és nem szeretnénk keresztülmenni ezen ismét. A tavalyi brazíliai futam után nőtt pár ősz hajszálam, és a két évvel korábbi Abu Dhabi Nagydíj is elég stresszes volt.”

„Számunkra a győzelem a fontos. Megpróbáljuk megvédeni mindkét bajnoki címet, a mi dolgunk az, hogy ezt minél hamarabb megtegyük.”

Horner ezzel együtt elismerte, még őt is meglepte versenyzője, Sebastian Vettel szingapúri dominanciája.

„Egy ponton már azt hittem, talált egy rövidebb utat, mert olyan jelentős tempóelőnnyel bírt. Nyilván megvolt az az előnye, hogy tiszta pályán autózhatott, de láthattuk pénteken is, hogy az autónk nagyon gyors.”

„Csak egyszer kellett arra ösztökélnünk, hogy húzzon bele: a biztonsági autós fázis után azt mondtuk neki, növelnie kell egy kicsit az előnyét. De kétlem, hogy közülünk bárki számított arra, hogy 15 kör alatt 30 másodperces előnyre tesz szert.”

Hirdetés

„Sikerült javítanunk az autón, Adrian [Newey] és csapata hihetetlen munkát végez a jelenlegi modell, illetve a jövő évi versenygép közötti egyensúlyozás tekintetében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull mielőbbb biztosítani akarja az elsőséget
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!