A Red Bull nem akar saját motort építeni - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem akar saját motort építeni

HIRDETÉS

Bár elhintette, nagyon elégedetlen a Renault jelenlegi teljesítményével, a Red Bull alakulata kijelentette, esze ágában sincs saját Forma-1-es erőforrást építeni.


Bár elhintette, nagyon elégedetlen a Renault jelenlegi teljesítményével, a Red Bull alakulata kijelentette, esze ágában sincs saját Forma-1-es erőforrást építeni.

A címvédő gárda rengeteget szenvedett a bajnokság első nyolc versenyén, elsősorban a gyenge és megbízhatatlan Renault-motorok miatt.

Legutóbb Sebastian Vettelt hátráltatták motorhibák Ausztriában, a német be sem fejezte a futamot vasárnap, a történtek után pedig Christian Horner csapatfőnök „elfogadhatatlannak” minősítette a Renault teljesítményét.

Az elmúlt hetekben számos pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatban, a Red Bull azt fontolgatja, saját motort épít, sőt, az Auto Motor und Sport című német szaklap szerint már meg is kezdte a felkészülést minderre.

Horner azonban cáfolta ezt.

„Nem vágyunk arra, hogy motorgyártók legyünk. Viszont egy erős partnerrel akarunk dolgozni” – mondta a szakember.

„Versenyképesek akarunk lenni, az élen akarunk harcolni, a Renault-nak pedig előre kell lépnie, hogy csökkentse hátrányát a Mercedesszel szemben. Mindenekelőtt látnunk kell, mik a Renault tervei.”

„Egy olyan csapat, mint a Red Bull, nem rövid távra tervez, meg akarunk bizonyosodni arról, hogy hosszú távon versenyképesek leszünk. Az teljesen nyilvánvaló, hogy nem szerepel a terveink között egy saját motor tervezése és gyártása.”

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is gyorsan igyekezett elejét venni a találgatásoknak.

Hirdetés

„Ez a történet még arra sem érdemes, hogy megcáfoljuk” – mondta az üzletember, aki azonban egyetért Hornerrel abban, hogy a Renault-nak fejlődnie kell.

„Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi problémák nem a mi hatáskörünkbe tartoznak. Az elmúlt négy évben négy bajnoki címet nyertünk a Renault-val, szóval lojálisnak kell lennünk. De a helyzet súlyos. A Renault-nál abszolút prioritást kell, hogy élvezzen a hajtáslánc fejlesztése.”

Mivel a motorfejlesztések a téli időszakik be vannak fagyasztva, nem valószínű, hogy a Renault V6-osainak teljesítménye jelentősen feljavul idén. Horner azonban szeretné, ha legalább a megbízhatóság tökéletes lenne.

„A megbízhatósággal és a teljesítménnyel is problémáik vannak. Tehát vannak még dolgok, melyeken lehet javítani idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!