A Red Bull nem engedheti meg magának a kiesést - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem engedheti meg magának a kiesést

Kiábrándítóan nyilatkozott a Red Bull kettős kiesését követően az osztrák gárda csapatfőnöke, Christian Horner.


Kiábrándítóan nyilatkozott a Red Bull kettős kiesését követően az osztrák gárda csapatfőnöke, Christian Horner.

A vasárnapi Olasz Nagydíjon sem Mark Webber, sem Sebastian Vettel nem jutott el a kockás zászlóig: utóbbi versenyző a generátor meghibásodásának áldozata lett – ugyanez a probléma Valenciában már megfosztotta őt a győzelem lehetőségétől.

„Azt gondolom, a legfontosabb dolog most az, hogy megoldást találjunk a problémákra” – mondta Horner.

„A kiesés rendkívül sokba kerül, és a 2010-es Koreai Nagydíj óta ez az első verseny, hogy nem szereztünk pontot. Akkor szintén motorhiba okozta ezt, akárcsak most. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem fejezünk be versenyeket.”

„Volt két olyan meghibásodásunk, melyek miatt fel kellett adnunk a versenyeket. Az egyik ezek közül a biztos győzelembe került, míg ezúttal értékes pontokat buktunk el. Szóval nagyon drága volt mindez, így javítani kell ezen a területen a hátralévő versenyekre.”

Nemcsak Vettel autójában hibásodott meg a generátor Monzában, de a lotusos Jerome D’Ambrosiónak is hasonló problémái voltak szombaton – az egységet elővigyázatosságból ki is cserélték a belga autójában.

„Azt hiszem, egy másik autóval hasonló problémák voltak, szóval nagyon kiábrándító a dolog. De együtt kell dolgoznunk a Renault-val, hogy megértsük a problémát, és megbizonyosodjunk arról, nem ismétlődik meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!