A Red Bull nem érti, mi olyan sürgős a Renault-nak - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem érti, mi olyan sürgős a Renault-nak

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Nem különösebben foglalkoztatja a Renault türelmetlenkedése a Red Bull Forma-1-es csapatát. Az osztrák istálló még mindig nem döntött arról, milyen motorokkal vesz részt a 2019-es bajnokságban.

Az energiaital-gyárosok a Kanadai Nagydíjat mindenképpen szerették volna megvárni, hiszen Montrealban a Renault és a Honda is bevetette új specifikációjú motorját.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner viszont azt mondja, legalább még egy versenyre szükségük lesz az alapos elemzéshez, ezt követően hozzák majd meg döntésüket azzal kapcsolatban, hogy milyen utat választanak jövőre.

„Alaposan szemügyre vesszük a dolgokat Kanadában és Franciaországban, és aztán meghozzuk a döntésünket” – mondta a szakember, aki abban bízik, hazai versenyükig, az Osztrák Nagydíjig eldől, milyen motorokkal állnak rajthoz az F1-ben a következő években.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul viszont nemrég egy interjúban leszögezte, Ausztriában már nem lesz érvényes az ő ajánlatuk.

„Van egy dátumom, ők ismerik ezt, de nem Ausztriáról beszélünk… Ausztriában mi már nem leszünk ott, közvetlenül a Hondával tárgyalhatnak” – mondta még múlt héten a szakember.

„Ajánlatot kértek, megkapták – ezt el kell fogadniuk a következő pár napban.”

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója nem érti, miért ennyire türelmetlen a Renault.

„Franciaország, vagy Ausztria… csak pár nap a különbség. Nem tudom, mi lett hirtelen annyira fontos” – mondta a szakember.

Hirdetés

„A franciaországi és az osztrák verseny között bejelentjük a döntésünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!