A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.
Fotó: Shell Motorsport

A szakember még a Kínai Nagydíj előtt nyilatkozott úgy, a Ferrari által használt Shell-üzemanyagok meglehetősen furcsák, hiszen grapefruitillatúak, ráadásul nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az olaszok autói ilyen remek teljesítményre képesek az egyenesekben.

Sokan úgy értelmezték a szakember szavait, hogy a Ferrari és a Shell a szabályok határait feszegeti, Horner azonban leszögezte, nincs kétsége afelől, hogy riválisaik szabályosan járnak el.

„A gyanakvás valószínűleg helytelen kifejezés” – mondta a szakember, amikor a Ferrari üzemanyagáról kérdezték.

„Nyilvánvalóan remek munkát végeznek, mivel – főleg az egyenesekben – kiemelkedtek versenytársaink közül idén. A teljesítménynek pedig természetesen az üzemanyag is a részét képezi, és azt gondolom, remek munkát végeznek.”

„Az ExxonMobil is előrelépéseket tett a mi oldalunkon, és keményen dolgoznak a Hondával való partnerségükben. A fejlesztések szempontjából fontos terület ez, mert szabad és nyitott, nincsenek kikötések, úgyhogy lehet teljesítményt kisajtolni e tekintetben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!