Verstappen vs. Ocon

A Red Bull nem kérdőjelezi meg a Ferrari szabályosságát

Fotó: F1VILÁG

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, nem fognak csatlakozni azon csapatokhoz, melyek ujjal mutogatnak a Ferrarira autója legalitása kapcsán.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) folyamatos diskurzust folytat egyes csapatokkal a Ferrarival kapcsolatban, a riválisok ugyanis azt gyanítják, az olasz istálló trükkös eszközökhöz folyamodott erőforrásával, annak is energia-visszanyerő rendszerével kapcsolatban.

A Renault-nál azt mondják, teljesen egyértelmű, hogy a Ferrari valamit „furcsaságot” csinál, hiszen az egyenesekben kiváló formát mutat, főleg azóta, hogy bevezette új specifikációjú erőforrását.

Sőt, az F1VILÁG értesülései szerint a Haas és a Sauber a Magyar Nagydíj hétvégéjén megkapja az olaszok harmadik specifikációjú erőforrását, mely a pletykák szerint akár 30-40 lóerőtöbbletet is jelenthet. Ez főleg a tempós pályákon, például Spában és Monzában jelenthet nagy előnyt.

Hiába a riválisok gyanúja, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) semmi szabálytalant nem talált a Ferrari autóiban, a Red Bullnál pedig azt mondják, ők nem is akarják gyanúsítgatni a maranellóiakat.

„4 évig a Mercedes motorja volt a legjobb, most viszont a Ferrarié” – mondta Dr. Helmut Marko.

„Ezt el kellene fogadni, nem pedig kiteregetni a szennyest. Mi a Red Bullnál nem veszünk részt ezekben a pletykákban. Tudjuk, Sebastian [Vettel] mire képes, beleértve a motorfejlesztést is.”

„Megtett mindent azért, hogy a Ferrari megelőzze a Mercedest. A Mercedesnek most mindig szerencsére van szüksége ahhoz, hogy nyerjen. Ha minden a normális mederben zajlik, a Ferrari elöl van.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek