A Red Bull oktatott az első szabadedzésen - F1VILÁG.HU

A Red Bull oktatott az első szabadedzésen

HIRDETÉS

A Red Bull Racing versenyzői, Sebastian Vettel és Mark Webber több mint egy teljes másodperccel voltak gyorsabbak a többieknél a Magyar Nagydíj péntek reggeli szabadedzésén, ahol napos idő fogadta a mezőnyt.



A riválisok felköthetik a gatyájukat, ugyanis a Red Bull versenyzői nem kevesebb, mint egy teljes másodpercet vertek rájuk a pénteki első szabadedzésen a Hungaroringen.

Sebastian Vettel és Mark Webber fél óra után gördült pályára, és azonnal két másodpercet javított az addigi legjobb időn, amiből ugyan veszített, de még így is ijesztően nagy az előnye, jóllehet azzal számolni kell, hogy sokan teli tankos szimulációkat teljesítettek.

Vettel egyébként az utolsó két körén még talán javítani is tudott volna idején, azonban vissza kellett vennie a forgalom miatt, így végül 1:20.976-os idejével egy tizedet adott Webbernek.

A harmadik helyen Robert Kubica végzett, ám lemaradása igen nagy volt az előtte végző Red Bull duóhoz képest. A Renault lengyel pilótáját további négy tizeddel lemaradva Jenson Button követte a McLarennel, míg csapattársa, Lewis Hamilton csak a 18. lett.

Rubens Barrichello (Williams) és Pedro de la Rosa (Sauber) az ötödik, illetve a hatodik helyet szerezte meg, míg az első tíz sorát Fernando Alonso (Ferrari), a Mercedes GP duója, Nico Rosberg, és Michael Schumacher, valamint Nico Hülkenberg (Williams) zárta.

Adrian Sutil a tizenegyedik helyre repítette az új kipufogórendszerrel, és diffúzorral szerelt Force Indát, míg Felipe Massa (Ferrari) egy tizenkettedik pozícióval tért vissza tavalyi horrorisztikus balesete helyszínére.

A másfélórás edzésen nem történt különösebb incidens.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!