A Red Bull Racing eredményeket vár az RB4-től - F1VILÁG.HU

A Red Bull Racing eredményeket vár az RB4-től

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner biztos benne, hogy csapata javítani fog teljesítményén a 2008-as idényben, ám egyelőre nem kíván előzetes jóslatokba bocsátkozni az idei évet illetően.

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner biztos benne, hogy csapata javítani fog teljesítményén a 2008-as idényben, ám egyelőre nem kíván előzetes jóslatokba bocsátkozni az idei évet illetően.

Az osztrák tulajdonban lévő alakulat eddigi legjobb eredményét érte el a tavalyi bajnokságban, ugyanis a McLaren kizárását követően az ötödik helyen végzett a konstruktőrök versenyében, és a szezon végén harcban volt a negyedik pozícióért a Williams istállóval.

A Red Bull a szezon utolsó versenyein kimagaslóan jól teljesített, éppen ezért Horner abban bízik, hogy legalább olyan jó formában kezdhetik majd meg a 2008-as idényt, ahogy a tavalyit befejezték.

“A szezon utolsó három futamán igen versenyképesek voltunk, és bízunk benne, hogy ugyanilyen eredményesen kezdhetjük majd meg az idei bajnokságot az új autóval” – mondta a csapatvezető az RB4 mai bemutatóján Jerezben.

“A Ferrari és a McLaren a következő idényben is versenyképes lesz, a két élcsapat lesz majd a mérce. Azonban úgy gondolom, hogy az őket követő csoport roppant szoros lesz, melybe reményeim szerint mi, a BMW, a Renault, valószínűleg a Williams, és talán a Toyota illetve a Honda is beletartozik majd.”

“Nagyon nehéz előzetes jóslatokba bocsátkozni az év ezen szakaszában. Magabiztosak vagyunk, hogy sikerült fejlődést elérnünk az új autóval. Hogy mekkorát? Majd Melbourne-ben megtudjuk. Azonban elégedettek voltunk azzal a fejlődéssel, amit az RB3 mutatott az elmúlt év végén.”

Horner szerint kulcsszerepet kap majd a folytonosság az idei évben, hiszen csapata immáron második évét kezdi meg motorpartnerével a Renault-val, és technikai vezetőjével, Adrian Newey-val.

“A csapat sokkal hatékonyabban dolgozik együtt, hiszen semmilyen téren nem történtek komolyabb változások” – magyarázta Horner. “Ez volt az eddigi legsimább téli időszaka a Red Bullnak, a csapat most ért csak össze igazán.”

“És ez nem csak két-három emberre vonatkozik. A Red Bull Racing 570 embert foglalkoztat, ez a szám átlagosnak mondható a Forma-1-ben. A különböző divíziók és osztályok összehangolt munkája gyümölcseként készül el és fejlődik az autó. Azonban biztos vagyok benne, hogy komoly előrelépésre számíthatunk az idei évben.”

A csapat technikai vezetője és az új autó főtervezője, Adrian Newey sem kívánt előzetes jóslatokba bocsátkozni a 2008-as idényt illetően.

Hirdetés

“Nem szeretnék erről nyilatkozni. Különböző szimulációkat hajtottunk végre az elmúlt időben, melyek kiadtak egy bizonyos eredményt, de ezek csak számok, semmi több. Biztosan lesznek olyan elemek, amelyek a pályán nem úgy viselkednek, mint ahogy arra a szélcsatornában elvégzett szimulációk alapján számítani lehet. Előrelépésre számítunk, de hogy mekkorára, azt nem tudom” – magyarázta Newey, aki szerint az erőforrások folyamatos növekedésével egyre erősebbé válhat a csapat.

“Időbe telik, míg ez az eredményekben is megmutatkozik, hiszen még egy nagyon fiatalcsapat vagyunk, és még nincs meg az az infrastruktúránk, ami az élcsapatoknak már megvan. Ehhez időre van szükség. Egyszerűen nem sétálhat be az ember a boltba, és vehet egy szimulációs részleget” – folytatta Newey.

“Időre van szükség, és még a fejlődés fázisában vagyunk. Miközben folyamatosan építjük a csapatot, egyre jobbak leszünk. Már eddig is számos előrelépést elértünk, minden részlegünk erősödött, és a munka is gördülékenyebben megy. Geoff Willis érkezése pedig komolyan hozzájárult a fejlődéshez, és az ő segítségével egyre jobbak leszünk a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!