Hírek

A Red Bull reméli, nem lesz gond a generátorokkal

Már a soron következő Japán Nagydíjon használná a Renault újratervezett generátorát a Red Bull Forma-1-es csapata. A gárda motorpartnere mindent megtesz azért, hogy felülkerekedjen a problémákon.Már a soron következő Japán Nagydíjon használná a Renault újratervezett generátorát a Red Bull Forma-1-es csapata.

A címvédő gárdát az idei évben már több alkalommal is hátráltatták a generátorral kapcsolatos problémák, sőt, két alkalommal Sebastian Vettel kiállni kényszerült, mely miatt rendkívül értékes pontokat – és talán egy győzelmet is – veszített.

A Red Bull mellett a Lotus is küszködött a Renault-motorokkal, pontosabban azok generátoraival, a francia gyártó éppen ezért mindent megtesz azért, hogy mihamarabb megoldást találjon.

A múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzésein a Renault néhány kísérleti alkatrészt küldött pályára, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig reméli, Japánban már élesben is használhatják azokat.

„Bízom benne, hogy a következő futamon már használni tudjuk. A Renault már többször is tesztelte a próbapadon az új tervezést” – mondta a szakember.

„Úgy tudom, sikerült megtudni, mi volt a probléma Jerome D’Ambrosio esetében Monzában, maradtak ugyanis árulkodó jelek, melyek segítenek a problémamegoldásban.”

Horner bevallotta, amikor a hétvégén, Szingapúrban sorra álltak meg a pályán a Renault-motorral hajtott versenygépek, nagyon aggódott, hogy a generátorral ezúttal is bajok lesznek.

„Akárhányszor megláttam, hogy egy Renault-motoros autó megáll, az volt az első kérdésem, hogy miért történt mindez. Szerencsére Pastor Maldonado kiesését a hidraulika okozta, az egyik Caterhamnél pedig talán valamelyik kereket rögzítették rosszul. A generátor mindkét autónkban hibátlanul működött.”

Szólj hozzá!