A Red Bull szárazon verhetetlen lett volna - F1VILÁG.HU

A Red Bull szárazon verhetetlen lett volna

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner meg van győződve arról, hogy versenyzői megnyerhették volna a hétvégi Kínai Nagydíjat, ha száraz marad az idő a vasárnap délutáni megmérettetésen.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner meg van győződve arról, hogy versenyzői megnyerhették volna a hétvégi Kínai Nagydíjat, ha száraz marad az idő a vasárnap délutáni megmérettetésen.

Az energiaital-gyárosok pilótái az első sorból vághattak neki a futamnak, ám végül csak a hatodik, illetve a nyolcadik helyen végeztek, miután nem jól választották meg stratégiájukat, és a szerencse sem pártolt melléjük.

Horner azonban úgy gondolja, hogy ha az eső elkerüli a pályát, akkor versenyzői minden gond nélkül megnyerhették volna a versenyt, és most ők várhatnák a bajnokság élén az európai szezon kezdetét.

„Egy messze nem ideális verseny volt, nagyon nehéz körülmények között, így a hatodik, és a nyolcadik hely értékes pontokat jelent számunkra” – idézte a szakembert az Autosport.

„Mindez nagyon frusztráló, mert egy normál körülmények között, száraz pályán megrendezett versenyen, nem hiszem, hogy bárki is meg tudott volna verni bennünket.”

Az első négy versenyen kivétel nélkül a Red Bull pilótái indulhattak az élről, ám eddig csak egyetlen győzelmet arattak az idei évben, ugyanis többször technikai problémák hátráltatták őket, mikor pedig minden rendben volt az autóval, az időjárás szólt közbe.

Horner tisztában van azzal, hogy nem használták ki lehetőségeiket, ám ennek ellenére úgy gondolja, hogy számos pozitívuma volt az első négy versenynek, és optimistán térhetnek vissza Európába.

„Tudjuk, hogy egy gyors autónk van” – folytatta. „Úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között, mint ami Kínában volt, nem csak a stratégia, hanem a szerencse is hatalmas súllyal esik a latba. Mikor pedig a hetedik, nyolcadik helyről indulsz, inkább csak nyerhetsz, mint veszíthetsz.”

„Négy teljesen különböző helyszín után érkezik vissza Európába. Azt gondolom, elégedettek lehetünk, hiszen az első négy versenyen az élről rajtolhattunk, kétszer pedig mi béreltük ki magunknak az első sort, így számos pozitívumot tudunk magunkkal vinni.”

Hirdetés

„Ahogy azt láthattuk, a Ferrari sem szerzett sok pontot ezen a versenyen, és azt gondolom, hogy még bármi megtörténhet, hiszen nagyon szoros a küzdelem, és versenyről versenyre változhat a bajnokság állása, különösen az új pontrendszernek köszönhetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!