A Red Bull szerint a toppilóták a helyükön maradnak 2021-re is - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint a toppilóták a helyükön maradnak 2021-re is

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint nem feltétlenül kell arra számítani, hogy a királykategória nagyágyúi 2021-re csapatot váltanak majd.
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1, pole sitter Sebastian Vettel (GER) Ferrari and Max Verstappen (NED) Red Bull Racing in parc ferme at Formula One World Championship, Rd18, Mexican Grand Prix, Qualifying, Circuit Hermanos Rodriguez, Mexico City, Mexico, Saturday 28 October 2017. Mexican GP 2017

Az élcsapatok pilótáinak többsége 2020 végéig rendelkezik érvényes szerződéssel: a következő idény végén Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Max Verstappen és Alexander Albon kontraktusa is lejár.

Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani Lewis Hamilton 2021-re akár a Ferrarihoz is szerződhet: a brit versenyző Abu Dhabiban nem cáfolta, a szezon során két alkalommal is találkozott az olasz istálló elnökével, John Elkannal.

Hamilton a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteki díjátadó gáláján ráadásul beszélt arról is, pontosan tudja, hogy a Mercedest is megkörnyékezik toppilóták – például Max Verstappen.

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner szerint viszont az élversenyzők többsége – így Verstappen is – jelenlegi csapatánál marad.

„Azt hiszem, az összes toppilóta szerződése lejár a következő év végén. Max pedig nagyon elégedett ebben a csapatban” – mondta Horner.

„Mi is imádjuk, hogy itt van ő, jól passzol az istállóhoz. És rajtunk múlik, hogy versenyképes autót adunk-e neki jövőre. De alapvetően egyáltalán nem lennék meglepve, ha mindenki ugyanabban az ülésben maradna.”

Arra a kérdésre, hogy miért gondolja úgy, hogy nem lesznek pilótacserék az élmezőnyben, Horner így felelt: „Azt hiszem, Charles-nak [Leclerc] érvényes szerződése van a Ferrarival. Lewis nyilván nagyon elégedett a környezetében. Mint ahogy Max is elégedett ott, ahol van.”

„Ha tehát versenyképes autóban ülhetnek jövőre, miért cserélnének, vagy miért mennének el?”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!