A Red Bull szerint behozható az előnyük - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint behozható az előnyük

HIRDETÉS

Christian Horner szerint még korai volna kijelenteni azt, hogy csapata verhetetlen lesz az idei szezonban, noha Sebastian Vettel révén Törökországban az energiaital-gyárosok újabb győzelmet könyvelhettek el.



A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint még korai volna kijelenteni azt, hogy csapata verhetetlen lesz az idei szezonban, noha Sebastian Vettel révén Törökországban az energiaital-gyárosok újabb győzelmet könyvelhettek el.

A Red Bull Kínában ugyan alulmaradt a McLaren-Mercedesszel szemben, Törökországban azonban sima kettős győzelmet aratott Vettel vezetésével, így jelenleg magabiztos előnnyel vezeti úgy a konstruktőri, mint az egyéni tabellát.

És bár az osztrák csapat riválisai egyelőre nem tudnak közelebb kerülni, a Red Bull nem gondolja azt, hogy behozhatatlan előnyre tettek szert a szezon első négy versenyén.

„A lényeg, hogy a dolgok nagyon gyorsan változhatnak” – nyilatkozta a csapatot irányító Christian Horner.

„Fernando [Alonso] eléggé megnehezítette a dolgunkat Törökországban, és nem tűnt úgy, hogy bárki más hasonló helyzetben lenne. Viszont két-három héttel korábban a McLaren volt ebben a pozícióban, aztán úgy tűnt, a Mercedes is előrelépett.”

„Tehát úgy gondolom, nem engedhetjük meg, hogy elbízzuk magunkat. Továbbra is leszegett fejjel kell dolgoznunk, meg kell próbálnunk a legjobbat nyújtani, folyamatosan tanulnunk kell és javítani az autó teljesítményén.”

„Ez volt a 18. győzelmünk a szezon eddig eltelt részét, valamint az elmúlt két évet tekintve, tehát hosszú utat tettünk meg, erre a tapasztaltra pedig építhetünk.”

„Fantasztikus, hogy 43 pontos előnnyel érkezhetünk meg Barcelonába, és Sebastian is 34 ponttal vezet az egyéni táblázaton. Ez nagyszerű.”

Hirdetés

„Viszont mindannyian tudjuk, hogy ezek a pontok gyorsan semmissé válhatnak. Tavaly simán eldobtunk 43 pontot Törökországban (SIC!), tehát egy nagyon édes kettős győzelmet értünk el itt 12 hónappal később.”

Horner hozzátette, a Red Bull remek szezon eleji formájához nagyban hozzájárult, hogy világbajnok versenyzőjük Sebastian Vettel rendkívül érett módon versenyzett az első versenyeken – négyszer megszerezve az első rajtkockát, háromszor pedig a futamgyőzelmet.

„Azt gondolom, hogy Sebastian még csak most kamatoztatja tapasztalatát. Jelenleg ő a regnáló világbajnok, viszont nem afféle nyomásként tekint rá. Élvezi ezt, és fenomenális formában van. Remekül érzi, hogy működnek az abroncsok, mit kell kihoznia belőlük és mit igényelnek, és itt, Törökországban tényleg lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő.”

A szakember továbbá elmondta, nagyon reméli, hogy a csapat végre maga mögött tudhatja a szezon elején többször felmerült KERS-problémákat, mely a gárda Achilles-ínának bizonyult a nyitóversenyeken.

„Remek lépést tettünk előre ezen a hétvégén. Seb esetében problémamentesen működött a rendszer, Mark [Webber] esetében kisebb probléma volt vele, mert elég keményen használta a rendszert, miközben Fernandóval [Alonso] versenyzett.”

„De az elvégzett módosítások határozottan kifizetődtek a hétvégén, köszönhetően annak, hogy egyre többet tanulunk a technológiáról.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!