A Red Bull szerint egyetlen autó sem fog dominálni

A Red Bull csapata szerint nem sok esély van arra, hogy lesz olyan csapat 2013-ban, mely dominálni fog a Forma-1-es bajnokság során


A Red Bull csapata szerint nem sok esély van arra, hogy lesz olyan csapat 2013-ban, mely dominálni fog a Forma-1-es bajnokság során

A gárda csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, arra számít, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is pályáról-pályára változnak majd az erőviszonyok.

„Szerintem ezúttal is a különféle pályák különféle autóknak kedveznek majd” – mondta a szakember.

„Tavaly a befújt diffúzorral kapcsolatos változásoknak komoly hatásuk volt szezon eleji teljesítményünkre. Csapatként arra törekedtünk, hogy optimalizáljuk az autó teljesítményét azokon a területeken, ahol nem volt optimális, a versenygép fejlesztésére fókuszáltunk, amikor pedig lehetőség adódott, két kézzel ragadtuk meg.”

„Szerintem idén is folyamatosan változnak majd az erőviszonyok: van négy-öt csapat, mely képes a győzelemre, és a csapatokon és a versenyzőkön múlik, hogy a legkövetkezetesebb teljesítményt nyújtják-e az első versenytől az utolsóig.”

„Amikor az ember nem nyerhet, a harmadik, negyedik vagy ötödik hely is fontos. Meg kell bizonyosodni arról, hogy a maximumot hozzuk ki minden hétvégéből.”

A Red Bull idén sorozatban negyedik bajnoki címéért száll harcba.

„Az elmúlt három év fenomenális volt. Három éven belül hat vb-címet nyerni igazán figyelemre méltó. Csak három csapat van még, mely sorozatban három bajnoki címet tudott nyerni, szóval hihetetlenül motiváltak vagyunk, szeretnénk megtartani mindkét trófeát.”

„De ostobaság volna alábecsülni riválisainkat.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!