A Red Bull többet várt a fejlesztésektől - F1VILÁG.HU

A Red Bull többet várt a fejlesztésektől

HIRDETÉS

A fejlesztések hatására sem eléggé versenyképes a Red Bull – mindkét versenyző úgy gondolja a Spanyol Nagydíj után, hogy bőven van még mit javítaniuk teljesítményükön.


A fejlesztések hatására sem eléggé versenyképes a Red Bull – mindkét versenyző úgy gondolja a Spanyol Nagydíj után, hogy bőven van még mit javítaniuk teljesítményükön.

Daniel Ricciardo a futam után úgy nyilatkozott, összességében nem lehet oka panaszra, mert a lehető legjobb eredményt érték el ma, azonban a fejlesztésekkel egyelőre nem elégedett.

„Elégedett vagyok a mai nappal, mert mindent elértünk, amit csak lehetett, a hetedik hely volt a maximum. Voltak bizakodásra okot adó részei a versenynek, de még mindig messze vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk, szóval tovább harcolunk.”

„Fejlesztésekkel érkeztünk ide, de nem nyújtották azt, amit vártunk, szóval ezen dolgoznunk kell. Egy kicsit még mindig le vagyunk maradva a Williamstől, de jó esélyünk van arra, hogy Monacóra felzárkózzunk.”

Daniil Kvyat egyetért csapattársával – számára azonban az is problémát jelentett a futamon, hogy a rajtnál visszaesett néhány helyet.

„Nem volt meg a tempónk ma, az első köröm rosszul sikerült, veszítettem néhány pozíciót és ez negatívan befolyásolta a versenyünket. Ha ezen a pályán hátracsúszol a rajtnál, akkor vége a játéknak, mert nehéz olyan közel kerülni a másikhoz, hogy meg tudd előzni.”

„Minden területen fejlesztenünk kell az autót. Pozitívum, hogy mindkét autónk befejezte a versenyt, ami megbízhatóság szempontjából jó.”

Az utolsó körökben Kvyat szoros csatát vívott a toro rossós Carlos Sainzcal, azonban utóbbi pilóta előzését később vizsgálni kezdte az FIA – kanyarlevágás miatt. Végül azt a döntést hozták a versenybírák, hogy Sainznak nem volt más választása, és a kanyar előtt is már az ő autója volt előrébb. Így nem történt eredményváltozás, Kvyat végül a 10. helyen zárt.

„Jó kis csatát vívtam Sainzcal a végén, de majd meglátjuk, hogyan döntenek a stewardok” – értékelt az orosz, ám ekkor még nem tudta a vizsgálat eredményét.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!