A Red Bull továbbra is támadni fog

Bár Sebastian Vettel akár már a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon bebiztosíthatja második világbajnoki címét, a Red Bull Racing alakulata ígéretet tett arra, a szezon hátralévő felében is támadólag fog fellépni.


Bár Sebastian Vettel akár már a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon bebiztosíthatja második világbajnoki címét, a Red Bull Racing alakulata ígéretet tett arra, a szezon hátralévő felében is támadólag fog fellépni.

Vettel monzai győzelmének köszönhetően 112 pontosra növelte előnyét a bajnoki összetettben, így egy jó eredménnyel akár már Szingapúrban eldöntheti az egyéni trófea sorsát.

Ennek ellenére azonban a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, mindent megtesznek azért, hogy megnyerjék a hátralévő versenyeket.

„Szingapúrban pontosan ugyanúgy állunk hozzá a dolgokhoz, mint minden egyes versenyen. Megpróbálunk nyerni” – fogalmazott a szakember.

„Tavaly közel voltunk hozzá, szóval idén jó lenne nyerni itt, a bajnokság meg majd alakul. A filozófiánk eddig is az volt, hogy támadólag lépünk fel minden versenyen, nem pedig szimplán tartjuk a tempót és begyűjtjük a pontokat. Úgy gondolom, ez a megfelelő gondolkodásmód. Továbbra is szeretnék értékes leckéket tanulni a jövő évre, szóval ugyanolyan a hozzáállásunk.”

Horner elmondta, miután a technikai szabálykönyv majdhogynem ugyanaz marad a jövő évre, nagyon fontos, hogy a csapat tovább folytassa fejlesztési programját.

„Mi úgy gondoljuk, hogy mindig tanulhatunk valamit, szóval egészen Brazíliáig keményen nyomjuk. Jövőre profitálhatunk abból, amit idén megtanultunk, mert relatíve stabilak maradnak a szabályok. Természetesen valamennyi csapat lassacskán elkezd a jövő évi autóra összpontosítani, és mi sem teszünk másképp, de még vannak értékes leckék, melyekre lehet építeni.”

A szakember hozzátette, meggyőződése, hogy a Monzában kieső Mark Webber Szingapúrban ismét formában lesz majd.

„Azt hiszem, vissza fog vágni. Ezért fog küzdeni, ami pedig az Felipe Massával történt balesetet illeti, úgy gondolom, 50-50 százalékban hibásak, tehát versenybaleset volt. Arra támaszkodott, hogy Felipe nagyvonalú lesz a lassító második részében, de végül összeütköztek. Előfordul.”

„Ez volt az idei első kiesésünk. Ezek sokba kerülnek, és ő ezt pontosan tudja. Szóval arra összpontosít, hogy Szingapúrban ismét erős legyen.”

A Red Bull Racing egyébként fiatalon elhunyt dolgozójának, Erin Pezzellának ajánlotta vasárnapi győzelmét, aki a múlt hét elején adta fel a rák ellen vívott harcot.

„A hét elején elveszítettünk egy fiatal hölgyet, aki öt évig dolgozott csapatunknál” – mondta a csapatfőnök.

„Mindössze 31 éves volt és elveszítette a rák ellen vívott bátor harcát, szóval szeretnénk neki felajánlani ezt a győzelmet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!