A Red Bull túlteljesítette önmagát - Horner - F1VILÁG.HU

A Red Bull túlteljesítette önmagát – Horner

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy az elmúlt évekhez képest sehol nincs, a Red Bull túlteljesítette magát idén a Forma-1-ben, állítja a gárda csapatfőnöke, Christian Horner.


Annak ellenére, hogy az elmúlt évekhez képest sehol nincs, a Red Bull túlteljesítette magát idén a Forma-1-ben, állítja a gárda csapatfőnöke, Christian Horner.

Azt követően, hogy az elmúlt négy évben mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnoki címet bezsebelte, a Red Bull jelenleg a második helyen áll a gyártók versenyében két futamgyőzelemmel.

Azonban Horner úgy gondolja, hogy a Renault 1.6 V6-os turbómotorjának gyengéit figyelembe véve, egy erős szezont teljesítenek.

„Figyelembe véve azt az elméleti hátrányt (a motor miatt), amit elértünk eddig a szezon első felében, figyelemre méltó” – mondta Horner az Autosportnak.

„Az, hogy két versenyt nyertünk, voltak első soros rajtpozícióink, dobogós helyezéseink, mindenképpen egy komoly eredmény, beleszámítva minden hátrányt, ami a motorból ered.”

„Természetesen ez nem az a hely, ahol megszoktuk magunkat, de a csapat fantasztikus munkát végez. Éppen ezért nagyon sok pozitívuma van az idei év első felének.”

Horner hozzátette, hogy a jelenlegi Renault erőforrás fejlesztése – ami a hírek szerint 65 lóerővel tud kevesebbet, mint a Mercedes egysége – kulcsfontosságú lesz az előrelépéshez.

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy csökkenteni tudjuk a különbséget a motorerő terén a szezon második felében” – folytatta a szakember.

„Az viszont mindenképpen biztató, hogy a menedzsmentben történt változások pozitív hatásúak a Renault-nál, elfogadják, hogy vannak problémáik és javítaniuk kell ezen. Mindent megtesznek azért, hogy jobbak legyenek.”

Hirdetés

„Egyik napról a másikra nem lehet ledolgozni ezt a lóerőbeli hátrányt, de tudják mi a dolguk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!