A Red Bull vezér hajlandó elbukni a vb-címet? - F1VILÁG.HU

A Red Bull vezér hajlandó elbukni a vb-címet?

HIRDETÉS

A Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz kijelentette, hogy a legvégső esetben sem támogatja a csapatutasítás alkalmazását, és inkább elbukja a bajnoki címet, mintsem arra kényszerítse pilótáit, hogy cseréljenek helyet a végső siker elérése érdekében.


A Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz kijelentette, hogy a legvégső esetben sem támogatja a csapatutasítás alkalmazását, és inkább elbukja a bajnoki címet, mintsem arra kényszerítse pilótáit, hogy cseréljenek helyet a végső siker elérése érdekében.

Annak ellenére, hogy Mark Webber előnyösebb helyzetben volt a szezon utolsó részében, a Red Bull vezetése nem állt egy emberként az ausztrál pilóta mögé, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy hagyta nyerni Sebastian Vettelt a hétvégén Brazíliában.

Mindez azt is jelenti, hogy az élen álló Fernando Alonsónak akár egy negyedik hely is elég a végső győzelemhez, ha Vettel nyeri meg a szezonzárót Abu Dhabiban.

A Red Bull Racing pedig úgy tűnik, favoritként várhatja a mindent eldöntő megmérettetést, és minden esély megvan arra, hogy pilótái végeznek az első két helyen, ám az egyáltalán nem mindegy, milyen sorrendben, különösen akkor, ha Alonso a negyedik helyen, vagy annál előrébb végez.

Ha ugyanis az energiaital-gyárosok duója áll az élen, és Alonso halad a harmadik helyen, Vettelnek még egy esetleges futamgyőzelem sem elég a végső sikerhez, nem úgy, mint csapattársának, Webbernek, akit ha egy ilyen helyzetben maga elé enged, bajnoki címhez segíthet.

Mateschitz viszont elmondta, hogy ilyen esetben sem alkalmazna csapatutasítást, mert inkább emelt fővel végez a második helyen a bajnokságban, mintsem úgy szerezze meg a bajnoki trófeát, hogy csalással vádolják.

„Soha nem volt opció nálunk a csapatutasítás” – mondta a milliárdos üzletember, akinek csapata a hétvégén bezsebelte első konstruktőri bajnoki címét a Forma-1-ben.

„Az egész világ elítélte a Ferrarit, amiért csapatutasítást alkalmazott a Német Nagydíjon, de mi komplett idiótává válnánk, ha nem így cselekednénk a szezonzárón.”

“Egészen addig még csak fel sem merülhet ilyen nálunk, amíg mindkét versenyzőnk eséllyel pályázik a vb-cím megszerzésére.”

Hirdetés

„Arra sincsen garancia, hogy Alonso mindig szerencsés lesz. Abu Dhabi egy izgalmas, és óriási fesztültséget generáló verseny lesz. Vasárnap este pedig már tudni fogjuk, hogy sikerült-e megszereznünk a másik 50%-ot (az egyéni vb-címet), avagy sem.”

„Azonban egy második hely korrekt körülmények között talán jobb lehet, mint egy kétes körülmények között, csapatutasítás alkalmazása árán megszerzett győzelem.”

A Red Bull nyilvánvalóan a szezonzáró utolsó néhány köréig biztosan nem fog lépni semmit, még ha az indokolt is lenne, hiszen ahogy azt már oly sokszor láthattuk az idei évben, az utolsó pillanatokban is még bármi megtörténhet, lásd Vettel koreai motorhibáját, ami miatt elvesztette a már biztosnak tűnő futamgyőzelmet.

Mateschitz ugyan azt mondja, hogy semmilyen körülmények között nem alkalmaznak majd csapatutasítást, a kiskaput mégis nyitva hagyta, hiszen ha egyik versenyzőjüknek már nem lesz esélye, akkor az tudni fogja, mi a dolga, és ha Vettel az utolsó körökben még vezet csapattársa előtt, akit Alonso követ, akkor minden bizonnyal helyet cserél vele.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!