A Red Bull vezetése elégedett csapata teljesítményével - F1VILÁG.HU

A Red Bull vezetése elégedett csapata teljesítményével

HIRDETÉS

A Red Bull Racing vezetője, Christian Horner elismerően beszélt csapatáról, mert úgy gondolja, az osztrák tulajdonban lévő alakulat rengeteget fejlődött az elmúlt időben, és egyre jobb teljesítmény elérésére lesz képes a jövőben.

A Red Bull Racing vezetője, Christian Horner elismerően beszélt csapatáról, mert úgy gondolja, az osztrák tulajdonban lévő alakulat rengeteget fejlődött az elmúlt időben, és egyre jobb teljesítmény elérésére lesz képes a jövőben.

“Rengeteget fejlődtünk a tavalyi évhez képest, mind a teljesítmény, mind pedig a megbízhatóság terén” – mondta Horner, akinek csapata jelenleg az ötödik helyen áll a konstruktőrök versenyében.

“Minden energiánkra szükségünk van ahhoz, hogy sikerüljön megszereznünk a negyedik helyet a bajnokságban, hiszen olyan ellenfelekkel kell megküzdenünk, mint a Renault, a Toyota, a Williams, és néha a Honda.”

“Az elmúlt három-négy versenyen láthattuk, hogy még a gyári Renault-val is felvehetjük a versenyt, és Marknak illetve Fernandónak volt néhány nagyon jó versenye.”

A Red Bull összesen 10 pontot szerzett az első öt versenyen, és folyamatosan ott van az első nyolcban. Webbernek már most több pontja van, mint 2007-ben. Az ausztrál versenyző, akinek csapata a tavalyi évben megbízhatósági problémákkal küszködött, a szezonnyitó kivételével az összes futamot befejezte.

Horner elmondta, csapata sokat dolgozott azért, hogy javítson megbízhatóságán.

“A megbízhatóság mindig is fontos, azonban az új motor- és váltószabályokkal, sokkal nehezebb a dolgunk az idei évben” – magyarázta a szakember. “A jó megbízhatóság alapja a megfelelő tervezés, ami nem volt meg a tavalyi évben, hiszen az autó egy teljes átalakításon esett át.”

“Azóta sok minden változott, megerősítettük a részlegeinket bizonyos területeken, új projectmenedzsereket neveztünk ki, és a megbízhatóság volt a fő szempont számunkra a téli időszakban. Büszkék vagyunk arra, hogy azon kevés csapatok közé tartozunk, melyek még nem találták szembe magukat mechanikai meghibásodással.”

“A tavalyi évben a váltó volt a leggyengébb pontunk, emiatt rengeteg pontot eldobtunk magunktól. Le a kalappal a váltóért felelős osztályunk dolgozói előtt, akik kiváló munkát végeztek a négyversenyes váltóblokkal.”

A csapat főtervezője, Adrian Newey is elégedetten nyilatkozott az RB4-es teljesítményéről, azonban elmondta, annak ellenére, hogy eddig a vártnak megfelelően szerepeltek, úgy érzi, még rengeteg hely van a fejlődésre.

Hirdetés

“Elégedettek vagyunk, hogy az autó hozta a várt eredményeket” – mondta. “Az egyik terület, amelyen még van mit javítanunk, az a tapadás, de ennek okát már vizsgáljuk. Azonban a teljesítményünk körülbelül olyan, mint amire számítottunk.”

“Az aerodinamika terén is egyenesben vagyunk. A tavalyi évben nem volt összhang a szélcsatornában és a pályán látottak között. Idén már sokkal jobb a helyzet ezen a fronton. Vannak még különbségek, melyek kiszűrésén még dolgozunk, de ezek sokkal kisebbek, mint tavaly voltak” – tette hozzá a sztártervező, Newey.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!