A Red Bull vissza akar vágni Belgiumban - F1VILÁG.HU

A Red Bull vissza akar vágni Belgiumban

HIRDETÉS

Christian Horner a vasárnapi Magyar Nagydíjat követően úgy fogalmazott, szeretné, ha csapata arra használná fel a nyári szünetet, hogy megfelelően felkészüljön a bajnokság második felére.



Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke a vasárnapi Magyar Nagydíjat követően úgy fogalmazott, szeretné, ha csapata arra használná fel a nyári szünetet, hogy megfelelően felkészüljön a bajnokság második felére.

A szezon első felében domináló Red Bull nehéz időket élt át az elmúlt versenyeken, legfőbb riválisaik, a Ferrari és a McLaren ugyanis rendkívül komoly erőket képviselt, és Kanada, Anglia, valamint Németország után Magyarországon is diadalmaskodni tudtak.

Horner elmondta, nem zaklatta fel túlságosan a Red Bull hanyatló formája, és úgy véli, elégedettek lehetnek, hiszen világbajnok versenyzőjük, Sebastian Vettel a nehéz hétvégéken is következetesen pontszerző helyen végzett.

„Az, hogy Sebastian második lett a Hungaroringen, és ilyen körülmények között tovább növelte előnyét az összetettben igazán pozitív eredmény” – fogalmazott a csapatfőnök.

„A McLarenek gyorsak voltak a futam bizonyos szakaszaiban, míg mi más etapokban voltunk jók. Gondoltuk, hogy jó formában leszünk. Úgy döntöttünk, hogy egy másik taktikai utat választunk és felrakjuk a lágy abroncsokat, utána pedig alig 2-3 körrel elkezdett esni. A lágy gumik nem voltak jók, a mezőny 50 százaléka bejött az intermediate abroncsokért.”

„Azokra a körökre ez volt a jó döntés, utána viszont az első elállt, ami egy újabb kiállást jelentett Marknak Webbernek, ami valószínűleg a dobogóba került.”

Csapattársa, Sebastian Vettel csalódott lehet amiatt, hogy csak második lett, miután úgy érezte, esélyes lehet a győzelemre, Horner szerint azonban a németnek minden oka megvan arra, hogy elégedetten vonuljon nyári szünetre, és megígérte, a Red Bull remek formában tér vissza Belgiumban.

„Nagyon szoros a verseny a három csapat között, Sebastian pedig úgy vonulhat a szünetre, hogy hat futamot megnyert, van négy második és egy negyedik helyezése. Ezek fantasztikus eredmények” – mondta Christian Horner.

Hirdetés

„Nyilvánvalóan még sok van hátra, eddig pedig az összes nagydíjon megszereztük a pole-t, szóval elhatároztuk, hogy feltöltődve térünk vissza a nyári szünetről.”

A szakember hozzátette, a Ferrari és a McLaren javuló formája figyelmeztetés volt a csapat számára, hogy nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen ellenfeleik képesek a felzárkózásra.

„A célunk, hogy javítsunk és megpróbáljunk minden versenyt megnyerni. Továbbra is fejlesztünk, megtanultuk a leckéket az elmúlt két hétvégét követően, ez pedig jó a következő futamokra nézve.”

„Sebastian igazán érett módon versenyzett. Nyerni akar. Arra fókuszál, hogy versenyeket nyerjen és továbbra is keményen fogja nyomni. Tudja, hogy vannak napok, amikor nem nyerhet, és hogy másodikként célba érni nem katasztrófa.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!