A Red Bullnak le kell fektetnie a szabályokat - F1VILÁG.HU

A Red Bullnak le kell fektetnie a szabályokat

HIRDETÉS

A Red Bull csapatának nincs más választása, le kell ülnie versenyzőivel, és komolyan el kell beszélgetnie velük a múlt hétvégén Malajziában történtekről – állítják rivális alakulatok csapafőnökei.


A Red Bull csapatának nincs más választása, le kell ülnie versenyzőivel, és komolyan el kell beszélgetnie velük a múlt hétvégén Malajziában történtekről – állítják rivális alakulatok csapafőnökei.

A Milton Keynes-i gárda világbajnoka, Sebastian Vettel a vasárnapi futamon ellenszegült a csapatutasításnak, és megelőzte márkatársát, Mark Webbert, majd megnyerte a Maláj Nagydíjat.

A Red Bull a versenyt követően zárt ajtók mögött átbeszélte a történteket a pilótákkal, ám Christian Horner csapatfőnök további beszélgetést tervez Sebastian Vettellel.

Az osztrák gárda hétfő este rövid közleményt adott ki, melyben kifejtette, a nyilvánosság teljes körű kizárásával kezelik a történteket.

„Érdemes megjegyezni, hogy ez nem egy teljesen új szituáció számunkra” – írta a csapat.

„Minden incidenst a magunk módján kezelünk zárt ajtók mögött, és ezúttal sem lesz másképp.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, a címvédő gárda vezérkarának komolyan el kell beszélgetnie a versenyzőkkel.

„Nincs más választásuk, le kell ülniük, hogy megoldják a helyzetet. A versenyző szerződésszegést követhet el, márpedig a csapat nagyobb, mint maga a pilóta, nem igaz? Minden csapatnál így van ez” – mondta Whitmarsh.

„Egy istálló 6-700 emberrel dolgozik, erre emlékeztetni kell a versenyzőket. Viszont a pilóták a versenyképesség fokmérői, ezért is olyan nehéz a helyzet.”

Hirdetés

Hasonlóképp vélekedik Eric Boullier, a Lotus irányítója is, ám megérti, hogy a Red Bull most nagyon nehéz helyzetben van.

„Nem ismerem a teljes történetet, de úgy tűnik, a múltban is volt, hogy Vettelt favorizálta a Red Bull Mark ellenében” – fogalmazott a szakember.

„Nem könnyű helyzet, de le kell ülni átbeszéli a dolgokat. A csapat a konstruktőri elsőségben is gondolkodik, ezért kérték meg Webbert és Vettelt arra, hogy tartsák pozícióikat. Szóval alaposan át kell beszélniük ennek okait.”

„Nyilván megértem, hogy Seb nyerni akar, akárcsak Mark, de talán ő már a bajnoki címre is gondol, hiszen tudja, hogy nehéz dolga lesz. De csapatfőnökként – kivéve persze, ha nem favorizál az ember valakit – mindig arra törekszünk, hogy a csapat a lehető legjobb eredményt érje el.”

Martin Whitmarsh hozzátette, nagyon nehéz csapatsorrendet felállítani a Forma-1-ben, és elismeri, az, hogy ők nem tették meg ezt 2007-ben, a világbajnoki címükbe került.

„Könnyű elítélni másokat, hogy mi nem tesszük ezt meg, ők pedig igen – én nem akarom ezt tenni. Bárki jöhet nekünk azzal, hogy 2007-ben eldobtuk magunktól a bajnoki címet: nem volt csapatsorrend, favorizálhattuk volna valamelyik versenyzőnket, és akkor bajnokok lettünk volna.”

„Ez így igaz, de nem éreztük volna helyesnek, hogy leülünk egy wokingi irodában és döntünk: „oké, most akkor Alonso lesz a világbajnok, vagy Hamilton lesz a világbajnok.”

„Egy részem azt mondja, meg kellett volna szereznünk a bajnoki címet, de nem éreztem volna jól magam tőle. Ha ugyanilyen helyzetbe kerülnék, remélem, hogy hasonlóan cselekednék.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!