Verstappen vs. Ocon

A Red Bullnak már nagyon elege van a Renault-ból

Fotó: Red Bull Racing

Alaposan kiakadt Max Verstappen magyarországi kiesése után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

A holland pilóta a Magyar Nagydíj 6. körében, feltehetően a kinetikus energia-visszanyerő rendszer hibája miatt esett ki.

Verstappen érthető módon dühös volt a történtek miatt, a csapatrádión hangot is adott frusztrációjának.

„Nem mehetnék tovább, és b*szhatnám szét az egészet? Nem érdekel, ha felrobban ez a motor. Miféle kib*szott vicc ez folyton ezzel a sz*rral? Komolyan!”

Miután Ausztriában és Németországban Daniel Ricciardót is motorgondok hátráltatták, Horner még a hungaroringi verseny közben meglehetősen dühösen nyilatkozott.

„Nem szeretnék sokat mondani, de több millió dollárt fizetünk ezekért a motorokért. Elsőosztályú termékekért, magas színvonalú termékekért, és egyértelműen látszik, hogy jóval ez alatt vagyunk…” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Szóval frusztráló. Ez van. Daniel még versenyben van, és megengedjük Cyrilnek [Abiteboul – a Renault F1-es főnöke], hogy előálljon majd a kifogásaival.”

A Red Bull már korábban eldöntötte, jövőre Honda-motorokra vált, a Renault-val való kapcsolata pedig kezd egyre feszültebbé válni.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek