A Red Bullnak nincs szüksége technikai igazgatóra - F1VILÁG.HU

A Red Bullnak nincs szüksége technikai igazgatóra

HIRDETÉS

A Red Bull F1-es csapatának nincs szüksége technikai igazgatót kinevezni Adrian Newey alá, állítja a gárda vezetője, Christian Horner.


A Red Bull F1-es csapatának nincs szüksége technikai igazgatót kinevezni Adrian Newey alá, állítja a gárda vezetője, Christian Horner.

Newey a szezon elején egyezett meg egy hosszú távú szerződésben a Red Bull Racinggel, azonban az egyezség keretén belül szépen folyamatosan csökkenti szerepét az F1-es csapatnál.

A brit szakember továbbra is vezető technikai munkatársként tevékenykedik az energiaital-gyárosoknál, és a jövőben sem neveznek ki technikai igazgatót alá, aki kivehetné a részét a napi feladatokból.

„Nem fogunk kinevezni technikai igazgatót, nincs szükségünk rá” – mondta Horner.

„Adrian továbbra is nagyban kiveszi majd a részét abból, hogy milyen irányba menjünk. Azonban ez egy remek lehetőség arra, hogy azok az emberek, akik Adrian alatt dolgoznak, feljebb lépjenek és még nagyobb felelősséget kapjanak.”

„Rob Marshall (főtervező), Dan Fallows (aerodinamikai vezető) és Paul Monaghan (főmérnök) személyében egy nagyon erős technikai csapatunk van.”

Newey már korábban jelezte, hogy reményei szerint a Red Bull tovább tudja folytatni remek szereplését a legmagasabb szinten, még akkor is, ha jobban a háttérbe vonul vagy netán végleg elhagyja a sportot.

Horner szerint az 55 éves szakember módosított szerepe, amely az év végén lép érvénybe, jól elő van készítve.

„Adrian soha nem titkolta, hogy egy ponton egy kicsit a háttérbe akar majd vonulni” – mondta a csapatfőnök.

Hirdetés

„Most elérte ezt a pontot, és egy olyan szervezetet alakítottunk ki, ami idomul ehhez. Szóval ez a legjobb helyzet mindenki számára. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Adrian nem fog teljesen eltűnni, és továbbra is belefolyik a Forma-1-es aktivitásba.”

„Azonban ez egy remek lehetőség azok számára, akik Adrian alatt dolgoznak, hogy felálljanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!