A Red Bullnál aggódnak a „türelmetlen” Verstappen miatt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Teljesen szükségtelen volt Max Verstappen monacói balesete, amit a holland versenyző türelmetlensége idézett elő – ezt mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

Verstappen a Monacói Nagydíj 3. szabadedzésének utolsó perceiben csapta korlátnak versenyautóját, mely annyira megsérült, hogy a Red Bull szerelői képtelenek voltak helyrepofozni azt az időmérő kezdetéig.

A holland versenyző így nem tudott részt venni a kvalifikáción, a vasárnapi versenyt pedig az utolsó helyről kezdi meg, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo a pole pozícióból indulhat majd.

Verstappennek ráadásul nem ez volt az első hibája idén: eddig mind a hat versenyhétvégén belekeveredett valamilyen incidensbe.

„Tanulnia kell, nem csak mindig padlóig nyomni!” – mondta Dr. Helmut Marko a BBC Sportnak.

„Különböző incidensei voltak, de ez a mostani abszolút szükségtelen volt…”

Marko elárulta, kezd aggódni Verstappen sok balesete miatt.

„Azt gondolom, nem elég türelmes. Mindig ő akar lenni a leggyorsabb, de csak akkor érhet el eredményt, ha átszeli a célvonalat. Több türelemre van szüksége, jobban fel kell mérnie a helyzetet.”

Videó: Így tört autót Verstappen a 3. edzésen

A Red Bull tanácsadója hozzátette, majd a versenyhétvége után akar beszélni Verstappennel az idei hibákról.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a holland tisztában van-e azzal, hogy megoldást kell találnia ezekre a problémákra, Marko így felelt: „A probléma talán nem a megfelelő szó. Mindig különféle szituációkról volt szó, de mindegyik a türelmetlensége miatt következett be.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek