A Red Bullnál próbálják megoldani a motorgondokat a versenyig

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, a Renault-val közösen keményen dolgoznak azon, hogy megoldják azokat a motorproblémákat, melyek versenyzőiket hátráltatták a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén.

Verstappen már pénteken, illetve a szombati, utolsó szabadedzésen is panaszkodott a motorerőre, ennek ellenére a holland parádézott az időmérőn, és végül megszerezte a 2. rajtkockát.

Tette mindezt annak ellenére, hogy a kvalifikáción is többször kihagyott a motorja, feltehetően a nem megfelelő beállítások miatt.

Christian Horner csapatfőnök az időmérő után óvatosan nyilatkozott, igyekezett kiállni a Renault mellett – mondván, hogy az új motorspecifikációnak még lehetnek gyermekbetegségei.

A szakember elárulta, a francia gyártó mindent megtesz azért, hogy megoldja a gondokat vasárnapra.

„Feltehetően kalibrálási problémáról van szó, amin szabad változtatnunk” – mondta a szakember az időmérő után.

„Normál körülmények között az ember arra számít, hogy ezt néhány szimulációval és próbapados teszttel meg lehet oldani. A Renault srácai gőzerővel dolgoznak rajta. Ez a C-specifikáció, még nagyon új.”

„A motorerőt leadja, szóval abszolút jó döntés volt, hogy bevetettük ezt a motort az időmérőn. A problémák ellenére még így is több erőre volt képes. De a holnapi versenyre orvosolnunk kell. Remélhetőleg tisztább lesz a dolog, mint ma, amikor kihajtott a bokszból.”

Horner elárulta, Verstappennek a vezetési stílusán kellett változtatnia ahhoz, hogy felülkerekedjen a gondokon.

„Sajnos ezzel a motorvezérléssel nem állt a rendelkezésére annyi erő, mint amennyit kért a gázpedálon keresztül, szóval nagyon időszakos volt. Fantasztikus kört futott, hihetetlen erőfeszítéseket tett.”

„Nagyon lenyűgöző volt, ahogy a problémák ellenére vezetett. Persze kár érte, mert enélkül szerintem lett volna esélye a pole-ra. De az, hogy az első sorból rajtolhat, egyébként is felér számunkra egy pole-lal.”

„Az időmérő előtt a mérnökök talán az 5. vagy 6. helyekre gondoltak lehetséges végkimenetelként, szóval szerintem remek munkát végeztek a kasztnival.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Friss hírek