A Red Bullok a Mercedesek közt, Hamiltoné a pole - F1VILÁG.HU

A Red Bullok a Mercedesek közt, Hamiltoné a pole

HIRDETÉS

Kínában az időmérő edzést is esőben rendezték, de a mercedeses Hamiltont ez sem hátráltatta, megszerezte idei harmadik pole pozícióját. Mellőle Ricciardo rajtol, Rosberget Vettel is megelőzte a rajtrácson.


Kínában az időmérő edzést is esőben rendezték, de a mercedeses Hamiltont ez sem hátráltatta, megszerezte idei harmadik pole pozícióját. Mellőle Ricciardo rajtol, Rosberget Vettel is megelőzte a rajtrácson.

Sanghajban mit sem változott az időjárás a harmadik szabadedzés óta, az időmérő is esőben kezdődött. Így a hőmérsékleti értékek sem változtak: a levegő 14, az aszfalté 17 Celsius-fok volt. Érdekesség, hogy az idei négy versenyhétvégéből ez már a harmadik, amelynek időmérő edzését vizes aszfalton rendezték.

Az első etap elején egy fix kieső máris volt, Pastor Maldonado autójában a motorral adódtak komoly problémák, és mivel az idei évben a bonyolult hajtáslánc cseréje hosszú folyamat, ezért a Lotus versenyzőjének esélye sem volt pályára gördülni.

A többiek az intermediate és az extrém esőgumikat használták, megoszlottak a vélemények arról, hogy melyik az ideálisabb választás.

A kiscsapatok esőben sem tudtak meglepetést okozni, a szétszerelt Lotus mellett a két Caterham és a két Marussia is kiesett, és velük együtt búcsúzott Esteban Gutierrez is a Sauberrel.

A legjobb idővel (1:55.516) a mercedeses Lewis Hamilton ment tovább, megelőzve Nico Hülkenberget (Force India) és a címvédő Sebastian Vettelt (Red Bull Racing).

A középső etapban az eső már nem esett, de az aszfalt még mindig jócskán vizes volt. Ekkor már mindenki a köztes esőgumikat használta. Hamilton tovább faragott idején, a legutóbbi két futam győztese ilyen körülmények közt is jó eséllyel pályázott a pole pozícióra.

A Q2-ben már kicsit jobban megkeveredett az erősorrend: a ferraris Kimi Räikkönen, illetve a mclarenes duó, Jenson Button és Kevin Magnussen is kiesett.

Az utolsó 12 percnek egyértelműen Hamilton volt a favoritja. A Q3-ban folyamatosan szemerkélt az eső, de erősödés nem volt várható. A pilóták az intermediate abroncsokkal köröztek.

Hirdetés

Az első gyorskörök után Hamilton, Vettel, Rosberg volt a sorrend, ami az első két etap alapján egyáltalán nem volt meglepő. Az utolsó percek izgalmas csatát hoztak, a pole-ért folyó küzdelem nem volt lefutott. Rosberg rontott, de még volt ideje egy utolsó körre. Ricciardo feljött a második helyre, de Hamilton is sokat javított – egy másodperc volt az előnye Ricciardo előtt.

Rosberg ismét rontott, megpördült a célegyenesben, és mivel Vettel és Ricciardo sem javított, maradt a korábbi sorrend az élen. Hamilton megszerezte idei harmadik, Kínában összességében a negyedik pole pozícióját, és jó esélye van arra, hogy vasárnap megszerezze zsinórban harmadik futamgyőzelmét is.

Fernando Alonso ötödik lett a Ferrarival. Mögéje a két Williams sorakozik majd fel a rajtrácson. A top10-ben a további sorrend: Hülkenberg, Vergne és Grosjean. A Lotus idén először került be a Q3-ba, ami szemmel látható jele a fejlődésüknek, még akkor is, ha Maldonado nem tudott részt venni a mai időmérő edzésen.

A Kínai Nagydíj vasárnap magyar idő szerint 9 órakor kezdődik, az előrejelzések szerint már lényegesen jobb időjárás mellett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!