A Red Bullt meglepte Alonso parádés rajtja - F1VILÁG.HU

A Red Bullt meglepte Alonso parádés rajtja

HIRDETÉS

Nem teljesen elégedett a hétvégi eredményekkel a Red Bullt irányító Christian Horner, Sebastian Vettelt azonban kiváló versenyzéséért ismét komoly dicséretben részesítette.


Nem teljesen elégedett a hétvégi eredményekkel a Red Bullt irányító Christian Horner, Sebastian Vettelt azonban kiváló versenyzéséért ismét komoly dicséretben részesítette.

Vettel idei negyedik győzelmét aratta Barcelonában, Mark Webber azonban az élről rajtolva csupán negyedik lett.

A csapatot irányító Christian Horner nemrégiben elmondta, az ausztrál versenyére komoly hatással volt az a tény, hogy Fernando Alonso fantasztikus rajtot vett a Spanyol Nagydíjon, ezzel pedig felborult az előre eltervezett stratégia.

„Nem teljes a vasárnapi eredmény, mert Mark nem tudott felállni a dobogóra. A futamát alapvetően befolyásolta Fernando Alonso, mivel beragadtunk a Ferrari mögé. A verseny végén végül sikerült eléjük kerülnünk” – mondta Horner.

„Szóval Mark eredménye az, ami hiányzott ezúttal. Sebastian viszont fantasztikus teljesítményt nyújtott. Tényleg működésre bírta a stratégiánkat. Agresszívnak kellett lennie, mert meg kellett előznie Jensont [Button] és Felipét [Massa], illetve más autókat is. Szóval hihetetlen versenyzést produkált.”

Horner hozzátette, meglepte Alonso remek rajtja, hiszen egyáltalán nem számítottak arra, hogy a spanyol a negyedik helyről – ráadásul a porosabb oldalról – az élre ugrik.

„Mindig elég feszült pillanat, amikor látod az autóidat egymás ellen versenyezni, viszont én bízom a srácokban. Amit Fernando művelt, arra egyáltalán nem számítottunk. Azt vártuk, hogy Lewis [Hamilton] csinál hasonlót, végül azonban Fernando profitált a rajtból. Remek startot vett, ez pedig megváltoztatta a verseny dinamikáját, mert nem volt jó a tempója és feltartott minket. Tehát változtatnunk kellett a taktikán, hogy elé kerüljünk, ezt pedig meglehetősen könnyen kiviteleztük Seb esetében. Egy sakkjátszma volt ez a Ferrari ellen, végül pedig mattot adtunk nekik és Mark is eléjük került.”

A szakember emellett elmondta, a McLaren remek tempója egyáltalán nem volt meglepetés, ám úgy érzi, a Pirelli abroncsai komoly hatással voltak a wokingiak teljesítményére.

A Red Bullnak ezen a hétvégén már Monacóban kell bizonyítania, Horner azonban nem aggódik, hiszen biztos benne, Monte Carlo szűk utcáin is versenyképesek lesznek majd.

Hirdetés

„Monaco egy teljesen más kihívás, és az időjárás-előrejelzés jelenleg nem túl ígéretes, de remélhetőleg ez változik még” – magyarázta a csapatfőnök.

„Viszont öt teljesen más pályán versenyeztünk eddig és mindegyiken versenyképesek voltunk, szóval semmi okát nem látom annak, miért ne folytathatnánk ezt jövő héten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!