A Red Bullt meglepte Alonso parádés rajtja

Nem teljesen elégedett a hétvégi eredményekkel a Red Bullt irányító Christian Horner, Sebastian Vettelt azonban kiváló versenyzéséért ismét komoly dicséretben részesítette.


Nem teljesen elégedett a hétvégi eredményekkel a Red Bullt irányító Christian Horner, Sebastian Vettelt azonban kiváló versenyzéséért ismét komoly dicséretben részesítette.

Vettel idei negyedik győzelmét aratta Barcelonában, Mark Webber azonban az élről rajtolva csupán negyedik lett.

A csapatot irányító Christian Horner nemrégiben elmondta, az ausztrál versenyére komoly hatással volt az a tény, hogy Fernando Alonso fantasztikus rajtot vett a Spanyol Nagydíjon, ezzel pedig felborult az előre eltervezett stratégia.

„Nem teljes a vasárnapi eredmény, mert Mark nem tudott felállni a dobogóra. A futamát alapvetően befolyásolta Fernando Alonso, mivel beragadtunk a Ferrari mögé. A verseny végén végül sikerült eléjük kerülnünk” – mondta Horner.

„Szóval Mark eredménye az, ami hiányzott ezúttal. Sebastian viszont fantasztikus teljesítményt nyújtott. Tényleg működésre bírta a stratégiánkat. Agresszívnak kellett lennie, mert meg kellett előznie Jensont [Button] és Felipét [Massa], illetve más autókat is. Szóval hihetetlen versenyzést produkált.”

Horner hozzátette, meglepte Alonso remek rajtja, hiszen egyáltalán nem számítottak arra, hogy a spanyol a negyedik helyről – ráadásul a porosabb oldalról – az élre ugrik.

„Mindig elég feszült pillanat, amikor látod az autóidat egymás ellen versenyezni, viszont én bízom a srácokban. Amit Fernando művelt, arra egyáltalán nem számítottunk. Azt vártuk, hogy Lewis [Hamilton] csinál hasonlót, végül azonban Fernando profitált a rajtból. Remek startot vett, ez pedig megváltoztatta a verseny dinamikáját, mert nem volt jó a tempója és feltartott minket. Tehát változtatnunk kellett a taktikán, hogy elé kerüljünk, ezt pedig meglehetősen könnyen kiviteleztük Seb esetében. Egy sakkjátszma volt ez a Ferrari ellen, végül pedig mattot adtunk nekik és Mark is eléjük került.”

A szakember emellett elmondta, a McLaren remek tempója egyáltalán nem volt meglepetés, ám úgy érzi, a Pirelli abroncsai komoly hatással voltak a wokingiak teljesítményére.

A Red Bullnak ezen a hétvégén már Monacóban kell bizonyítania, Horner azonban nem aggódik, hiszen biztos benne, Monte Carlo szűk utcáin is versenyképesek lesznek majd.

„Monaco egy teljesen más kihívás, és az időjárás-előrejelzés jelenleg nem túl ígéretes, de remélhetőleg ez változik még” – magyarázta a csapatfőnök.

„Viszont öt teljesen más pályán versenyeztünk eddig és mindegyiken versenyképesek voltunk, szóval semmi okát nem látom annak, miért ne folytathatnánk ezt jövő héten.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!