A Red Bullt meglepte Ricciardo gyorsasága - F1VILÁG.HU

A Red Bullt meglepte Ricciardo gyorsasága

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner bevallotta, ifjú versenyzőjük, Daniel Ricciardo jobban teljesít idén, mint azt várták.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner bevallotta, ifjú versenyzőjük, Daniel Ricciardo jobban teljesít idén, mint azt várták.

Az ausztrál tehetség már az évadnyitó melbourne-i viadalon is nagyot alakított, hiszen dobogóra állhatott, más kérdés, hogy csapata szabálytalansága miatt később megfosztották őt eme remek eredménytől.

Ricciardónak azóta kétszer is – legutóbb múlt hétvégén, Monacóban – összejött a dobogós szereplés, és egyelőre a szezon során jobbnak bizonyult csapattársánál, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnél.

„Daniel igazi meglepetés idén” – mondta Christian Horner csapatfőnök a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Tudtuk, hogy gyors – egyszerűen csak nem gondoltuk, hogy ennyire. Ráadásul egy remek srác – nemcsak gyors, de jó figura is, mindene megvan, ami kell.”

Ricciardo a monacói verseny utolsó szakaszában Lewis Hamiltonhoz is közel tudott kerülni, ám az előzés végül nem jött össze.

„Amint tiszta pályán tudott autózni, miután Kiminek [Räikkönen] problémái voltak, a tempója remek volt. Egyértelműen gyorsabb volt Lewisnál. Ezen a pályán viszont nem igazán van lehetőség az előzésre.”

„Idén először versenyezhettünk a Mercedesekkel, és azt gondolom, ha az időmérő jobban alakult volna, akkor jobban is meg tudtuk volna nehezíteni a dolgukat. De egyértelműen pozitív előrelépéseket tettünk, egy kicsit közelebb kerültünk hozzájuk, és ennél csak jobbak leszünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!