A remek formában lévő Räikkönen jobban élvezi a szezont - F1VILÁG.HU

A remek formában lévő Räikkönen jobban élvezi a szezont

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, idei remek formája leginkább annak köszönhető, hogy a dolgok „jóval simábban mennek”, ezáltal pedig az idény is „sokkal élvezetesebb” számára.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, idei remek formája leginkább annak köszönhető, hogy a dolgok „jóval simábban mennek”, ezáltal pedig az idény is „sokkal élvezetesebb” számára.

A Ferrari szeptember elején jelentette be, a 2019-es idényben a Sebastian Vettel – Charles Leclerc kettőssel vág neki az F1-es világbajnokságnak, Räikkönen pedig jövőre a Saubernél folytatja pályafutását.

Annak ellenére, hogy Räikkönen idén remek formát mutat: az eddigi 18 versenyen 10 alkalommal állt dobogón, Olaszországban pole pozíciót, az Egyesült Államokban pedig futamgyőzelmet szerzett.

Räikkönen még vasárnapi, austini győzelme előtt az Autosport című szaklapnak adott interjúban elárulta, bár voltak balszerencsés versenyei, élvezi az idei szezont.

„Alapvetően a dolgok simábban mennek” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Mindig attól függ, jó-e az autó, vagy sem. Hamar kiderült, hogy jó az idei, és remek szakemberekkel is dolgozom idén. Sajnálatos volt, hogy elveszítettem [Dave] Gereenwoodot, de az év elején velünk volt.”

„Szóval nagyon erős alapokkal rendelkeztünk, erre építkeztünk – de úgy gondolom, simán mentek a dolgok. Volt pár balszerencsés versenyünk, melyeken nem értünk célba, de így megy ez néha.”

„Legalább harcolni tudtunk, ez pedig mindig sokkal élvezetesebb.”

Bár az elmúlt időszakban a Ferrari nem remekelt – mint kiderült, a csapat fejlesztési irányával voltak gondok –, Räikkönen azt mondja, összességében minden adott volt ahhoz, hogy megnehezítsék a Mercedes dolgát.

Hirdetés

„Ha a szezont vesszük alapul, elmondható, hogy igazán jók voltunk, és nem igazán hiányzott semmi. Minden arról szól, hogy jól összerakjuk a dolgokat, elkerüljük a komolyabb gondokat úgy a versenyzői, mint egyéb részeken.”

„Korábban könnyű volt arra számítani, hogy mindenkinek lesznek kiesése, vagy ilyesmi, de manapság már nem számolhatunk azzal, hogy ’ó, kiestem a versenyen, de meg fog történni mással is’.”

„Már nem így működik.”

„De nem hiszem, hogy van bármiféle varázslat. Nem hiszem, hogy az F1 változott a 20 évvel ezelőtti állapotához képest. Ugyanaz teszi gyorssá az autót ma is, mint 20 éve. Nem kell új dolgokat kitalálni ahhoz, hogy sikeres legyél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!